Economic Local

Al 10 lea milionar din TOP 300 a preluat Electroputere Craiova

Publicat: 01 feb. 2013
1
Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grampet Grup si unul dintre cei mai bogati romani potrivit TOP 300 Capital, a preluat producatorul de locomotive Electroputere Craiova, respectiv Reloc SA, cea mai importanta companie din zona reparatiilor si modernizarii de locomotive, potrivit capital.ro.
Grampet Group, cel mai mare jucator privat de pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, a facut, recent, doua achizitii extrem de importante, care reconfirma pozitia dominanta a societatii in sectorul feroviar, consolidand in acelasi timp industria feroviara din Romania.
La finalul anului 2012, Grampet Group a achizitionat activitatea de productie de locomotive de la Electroputere Craiova, fosta Divizie de Vehicule Feroviare si Urbane- DVFU care a fabricat peste 1.000 locomotive electrice si peste 3.000 locomotive Diesel electice. Noua entitatate se va numi ELECTROPUTERE VFU SA. 
De asemenea, Grampet Group a achizitionat si fabrica SC. Reloc S.A Craiova, ceea ce-i permite sa-si consolideze activitatea de reparatii de locomotive si material rulant.
Suma tranzactiei este confindentiala, insa negocierile pentru preluarea activitatii de productie de locomotive la Electroputere au durat peste 6 luni.
„Intentia noastra este sa construim locomotive romanesti intr-un timp foarte scurt la Craiova si sa readucem la viata traditia industriei romanesti craiovene si un brand deosebit de puternic si de cunoscut in lumea intreaga – Electroputere”, a declarat Presedintele Grampet Group, Gruia Stoica.
„In plus, suntem foarte bucurosi ca am reusit sa salvam sute de locuri de munca, pentru ca cele doua societati abia erau in stare de functionare. Cu siguranta se vor crea mii de locuri de munca atunci cand vom redeschide activitatea si vom incepe sa producem din nou locomotive romanesti”, a mai declarat antreprenorul.
Gruia Stoica are o avere estimata de TOP 300 la 530-550 milioane de euro. 
Comentarii
Adauga un comentariu