International

Al Qaeda: Daca Bin Laden e ucis, declansam iadul nuclear

Publicat: 02 mai 2011
1
Mai multi lideri ai Al Qaeda s-au strans în Pakistan pentru a urmari împreuna la televizor atentatele teroriste din 11 septembrie, într-o casa securizata din Karachi, arata o serie de telegrame Wikileaks, citate de Daily Mail.
Khalid Sheik Mohammed, cel autodescris a fi fost creierul atentatelor de acum zece ani a fost împreuna cu alti lideri cheie ai organizatiei privind evenimentele tragice din New York si Washington din fata micului ecran.
In apropiere, Riduan Isamuddin, presupusul organizator al atentatului din 2002 dintr-un club de noapte din Bali, Indonezia, se afla la cumparaturi pentru echiparea unui laborator în care sa fabrice arme biologice. Iar la spitalul din oras, Abd al-Rahim al-Nashiri, omul acuzat de a fi coordonat bombardarea USS Cole, care se recupera dupa o boala. La câteva zile, aproape toti calatoreau catre Afganistan, cu planuri pentru un lung razboi.
Aceste dezvaluiri provind dintr-un document american clasificat dat publicitatii de Wikileaks. Potrivit acestora, mai mult de 200 de teroristi internationali erau detinuti la Guantanamo, însa alti circa 150 erau nevinovati. O parte din liderii Al Qaeda închisi în Cuba le-au spus anchetatorilor ca în cazul în care Osama Bin Laden va fi prins sau ucis, sunt pregatiti sa dezlantuie un iad nuclear si ca exista planuri sa atace Marea Britanie. Dar documentele arata si ca fermieri, lucratori în zona caritatii si soferi se aflau printre cei suspectati de activitati teroriste. O parte din cei nevinovati fusesera dusi acolo doar pentru ca purtau un ceas Casio din 1980, care a fost folosit pe post de cronometru pentru teroristi.

 

Adauga un comentariu