Eveniment-Social

Al treilea caz de tripleti din Iasi

Publicat: 06 dec. 2006
1

• O femeie in varsta de 42 ani a adus pe lume trei baieti si mai are acasa inca cinci copii • Antoaneta Olaru a aflat la nastere ca are tripleti, pentru ca nu a fost niciodata la medic pe perioada sarcinii

O femeie in varsta de 42 de ani a nascut trei baieti si a aflat abia la maternitate ca are tripleti. Antoaneta Olaru mai are cinci copii si nu a fost niciodata la medic pe perioada sarcinii. Femeia este din localitatea Secuieni, din Roman, si a nascut la spitalul din localitate. Tripletii au fost transferati la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, in Clinica de Neonatologie, deoarece au probleme de respiratie. Andrei, Sebastian si Nicolae, in greutate de 1,1, 1,2 si 1,4 kilograme vor mai ramane in spital pana ajung la o greutate normala. Mama a nascut normal si nu au existat complicatii la nastere.

„Este pentru a treia oara cand la maternitatea noastra avem tripleti. Mama nu a stiu pana la nastere ca are sarcina trigemelara, dar s-a bucurat foarte mult cand si-a vazut copiii. Niciodata nu am mai avut o sarcina trigemelara numai cu baieti. In urma cu un an am mai avut o gravida care a nascut tripleti si toate erau fete. Doi dintre copii respira cu ajutorul aparatului de ventilatie, deoarece au probleme respiratorii, iar celalalt necesita doar tratament perfuzabil. Copiii vor ramane la maternitate pana ajung la greutate normala. Nu au existat complicatii la nastere si a fost o nastere naturala. Din cate stiu, tatal copiilor are 49 de ani. Deocamdata pot sa spun ca cei trei copii au o evolutie buna”, a declarat dr. Maria Stamatin, seful Clinicii de neonatologie din cadrul Maternitatii Cuza Voda. Luna trecuta s-au nascut cei mai multi copii la maternitatea mentionata, unde s-au inregistrat 650 de nasteri, copii care au fost conceputi in luna februarie, perioada in care se sarbatoreste Ziua Indragostitilor. Conducerea Maternitatii Cuza Voda a declarat ca de la inceputul anului si pana in prezent s-au nascut cu 132 mai multi baieti decat fete. In aceeasi perioada a anului trecut s-au nascut cu 94 de baieti mai multi decat fete.

Adauga un comentariu