Calatorii

Alan Joyce, directorul unei mari companii aeriene: Doar persoanele vaccinate vor mai putea zbura

Publicat: 30 mart. 2021
oameni care sunt in avion
Directorul unei mari companii aeriene este convins că doar persoanele vaccinate vor mai putea zbura cu avionul în afara tării.

Alan Joyce, directorul unei mari companii aeriene, a vorbit despre călătoriile cu avionul din perioada următoare. Acesta este convins că doar persoanele vaccinate vor mai putea zbura cu avionul în afara tării. El mai spune că multe guverne au purtat discuții privind introducerea vaccinării ca o condiție de intrare în țară.

În condițiile în care numărul pasagerilor transportați de marile companii aeriene din întreaga lume a scăzut dramatic anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, vaccinurille anti-COVID-19 sunt cruciale pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță și la capacitate maximă.

Doar persoanele vaccinate vor mai putea zbura

Șeful companiei aeriene Qantas este convins că în curând doar persoanele vaccinate anti-Covid vor mai putea călători în afara țării cu avionul, potrivit BBC.

Vaccinurile împotriva Covid-19 sunt considerate cruciale pentru reluarea călătoriilor la capacitate maximă, în condițiile în care numărul pasagerilor a scăzut cu peste 75% anul trecut.

Directorul executiv al Qantas, Alan Joyce, a declarat că multe guverne au purtat discuții privind introducerea vaccinării ca o condiție de intrare în țară. Și chiar dacă autoritățile nu vor lua o astfel de decizie, el spune că operatorul aerian ar trebui să o impună.

„Avem datoria de a avea grijă de pasagerii noștri și de echipaj și toate persoanele de la bordul aeronavei trebuie să fie în siguranță”, a declarat Alan Joyce.

El a adăugat că vor trebui modificate condițiile în care biletele de avion vor putea fi rezervate și este de părere că pasagerii vor accepta schimbările.

„Marea majoritate a clienților noștri cred că este o idee bună – 90% dintre persoanele întrebate cred că trebuie că oamenii să fie obligați să se vaccineze pentru a putea călători în străinătate”, a declarat șeful Qantas.

Lista țărilor în care românii vaccinați pot călători fără restricții

Pașaportul de vaccinare este deja o realitate, iar persoanele vaccinate anti-COVID se bucură de condiții mai bune de călătorie.

În condițiile în care nu este nimic sigur cu privire la călătoriile internaționale, opt țări din Europa, printre care și România, îi scutesc de carantină și de testare pe cei care au fost complet imunizați. Pentru a facilita călătoriile, Comisia Europeană a propus introducerea unui certificat digital de vaccinare de la vară.

În acest moment, în marea majoritate a Europei sunt restricții impuse de state la granițe din cauza valului trei al pandemiei de coronavirus. Dar chiar și așa, sunt totuși câteva state care au făcut un pas înainte și au luat decizia să facă excepții pentru cei care s-au vaccinat anti-COVID.

Cele opt state care au renunțat la aceste restricții de călătorie au fost prezentate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Acestea sunt: Islanda, care a fost de altfel și prima care a introdus o asemenea excepție, Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Moldova, dar și România.

Astfel, în toate aceste țări puteți călători acum fară alte condiții dacă dovediți cu o adeverință medicală în limba engleză sau în limba statului respectiv că ați fost vaccinați cu schema completă. Prin urmare, dovada vaccinării vă scapă de carantină sau de prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS Cov2, adică exact ceea ce se cere acum mai peste tot.

Practic aceste 8 țări au aplicat deja proiectul Comisiei Europene de reluare a călătoriilor fară restricții în interiorul uniunii în baza unui certificat digital de vaccinare. Acest certificat unitar recunoscut la nivelul întregii uniuni ar urma să fie introdus la începutul verii.

Treptat, și alte țări au anunțat că vor adopta aceste excepții. Astfel, o destinație râvnită de români în perioada sezonului estival, respectiv Grecia, a anunțat că va aplica aceleași reguli românilor, de la jumătatea lunii viitoare. La fel, Bulgaria, Portugalia și Cipru au în vedere să introducă această măsură în curând.

Comentarii
Adauga un comentariu