Eveniment-Social

Alarmant! Creste consumul de droguri printre ieseni

Publicat: 28 ian. 2014
1

Din ce in ce mai multe persoane din judetul Iasi devin consumatoare de substante interzise. Un raport al Centrului Regional Antidrog Iasi arata ca in decursul anului trecut, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi a confiscat 483 grame cocaina, 9 comprimate ecstasy, 2 grame heroina, 2015 grame cannabis, 236 grame hasis, 55 grame SNPP, rutele de trafic identificate find urmatoarele: Republica Moldova – Iasi, Vaslui, Grecia – Iasi, Italia – Iasi. Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a comunicat pentru anul 2013 confiscarea unei cantitati de 583 grame cannabis, introdusa in tara pe ruta Suedia – Italia – Romania, prin judetul Neamt. In acelasi an, politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi au depistat in trafic patru conducatori auto aflati sub influenta consumului de stupefiante sau psihotrope. Raportul arata ca asemenea stupefiante nu sunt la indemana oricui, asta si datorita pretului ridicat de pe piata. „Activitatea centrului se deruleaza pe fondul continuarii accesului copiilor si tinerilor din judet la noile substante cu proprietati psihoactive in pofida aplicarii prevederilor legale locale si nationale in vigoare si, in special pentru judetul Iasi, pe fondul stabilizarii accesarii serviciilor de asistenta de catre persoanele consumatoare de droguri legale si de risc, precum si a cresterii accesarii serviciilor de asistenta a persoanelor consumatoare de droguri de mare risc”, se arata in nota celor de la Centrul Antidrog Iasi.

Comentarii
  • si-au adus aminte cei de la CPECA de droguri si au mai pus-o „de-o colaborare”. cine stie, poate mai apar finantari si incearca sa se mai evidentieze din cand in cand

  • ar fi interesant si vesti despre consumatorii de ayahuasca din Iasi.Umbla vorba prin dulcele targ ca distinsi medici si (para)psihologi platesc ”ghinisor” pentru asta.

  • Statului român ar trebui să îi fie ruşine! E plin iaşul de dealeri de droguri!!!!!!! De ce justiţia nu îi condamnă şi le suflă în fund????

Adauga un comentariu