International

ALARMANT. Trupe rusesti la granita cu Ucraina. Au ordin sa intervina

Publicat: 16 mai 2014
1
Potrivit unui militar de la Kiev, trupele ruse care se afla dislocate la granita cu Ucraina au primit ordinul de a fi pregatite pentru o interventie pe teritoriul tarii. El a adaugat ca trupele ruse, care se gasesc in zona de 100 kilometri de frontiera cu Ucraina, se indreapta catre granita cu Lugansk, regiune din estul tarii care, alaturi de regiunea Donetk, si-a autoproclamat independenta in urma referendumului din 11 mai, referendum considerat ilegal de catre Kiev si comunitatea internationala.

Citeste si Iulia Timosenko: Putin a pierdut Ucraina, risca sa sfarseasca precum alti dictatori
 

”Conform informatiilor pe care le detinem, comandantii unitatilor militare ruse au primit ordinul sa fie pregatiti pentru o „operatiune de pace” in Ucraina”, a afirmat Dmitri Timciuk, seful Centrului pentru studii politice si militare de la Kiev si initiatorul platformei „Rezistenta informationala”. Presedintele rus, Vladimir Putin, afirma, saptamana trecuta, ca Moscova si-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfarsitul lunii aprilie, ca s-ar fi aflat efective militare de 40.000 de oameni.

Citeste si TRUPE RUSESTI, manevre MILITARE in TRANSNISTRIA

Ulterior acestui anunt, NATO si SUA au declarat ca nu au niciun indiciu privind retragerea fortelor militare ruse de la granita cu Ucraina. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, declara miercuri ca Rusia nu intentioneaza sa trimita trupe in tara vecina, afirmand, in acelasi timp, ca Ucraina este „mai aproape ca niciodata de un razboi civil”, potrivit romaniatv.net.

Adauga un comentariu