Actualitate

Alarmant! Zeci de femei din Iasi au ajuns la doctor dupa ce au folosit un produs pentru igiena intima

Publicat: 15 aug. 2013
1

@ Pacientele, tinere si adolescente, prezentau dureri, senzatie de arsura, mancarime si secretie urat mirositoare in zona vaginala @ Acestea au fost diagnosticate cu vaginita si iritatii vaginale, afectiuni determinate de folosirea unui produs comercial pentru igiena intima @ Medicii ginecologi se confrunta frecvent cu astfel de cazuri si sfatuiesc pacientele sa foloseasca produse farmaceutice pentru igiena intima

Medicii ginecologi trag un semnal de alarma si sfatuiesc femeile sa foloseasca pentru igiena intima numai produse farmaceutice. Acestia se confrunta frecvent cu paciente care vin la spital cu iritatii vaginale sau vaginita dupa ce au folosit produse comerciale. Pacientele sunt, in general, tinere si, in special, adolescente. Medicii ginecologi spun ca aceasta categorie de paciente este atrasa de tot felul de reclame pentru produsele comerciale folosite in acest scop si nu pun accentul pe calitatea acestora. Mai mult, dupa cum au spus medicii de specialitate, unele tinere nici nu mai citesc instructiunile de utilizare si folosesc un produs comercial pentru uz extern si pentru uz intern, ceea ce este contraindicat. „Solutiile de igiena intima care se gasesc in comert nu le recomandam pacientelor. Este indicat sa se foloseasca produse farmaceutice pentru igiena intima. Banalul bicarbonat de sodiu este foarte bun pentru igiena intima.

In loc sa risipeasca banii pe fel de fel de produse comerciale frumos ambalate, care nu sunt indicate, tinerele ar trebui sa se indrepte spre produsele farmaceutice pentru igiena intima. Astfel, evita sa ajunga la medic cu iritatii vaginale sau vaginita. Lunar, trei-patru paciente vin la maternitate cu simptome specifice vaginitei sau iritatii vaginale, pentru ca utilizeaza solutii de igiena intima comerciale. Este posibil ca numarul sa fie mai mare, deoarece multe paciente apeleaza la cabinetele ginecologice private. Este adevarat ca sunt si paciente care folosesc produsul comercial cu indicatie pentru uz extern si pentru uz intern. Cred ca si lipsa de educatie isi spune cuvantul. Pacientele ajung la noi cu dureri, usturime, mancarime, arsuri, secretie urat mirositoare, fara sa stie ca aceste simptome sunt date tocmai de produsul comercial pe care l-au folosit”, a declarat dr. Madalina Nour, de la Maternitatea Elena Doamna.

Consultul ginecologic este obligatoriu

Vaginita reprezinta o iritatie sau inflamatie a vaginului si se manifesta printr-o scurgere vaginala mai abundenta, cu senzatie de arsura si mancarime in zona vaginala. Spalaturile intravaginale reprezinta una dintre cauzele care determina aparitia bolii. Pentru a evita imbolnavirea, medicii ginecologi sfatuiesc femeile sa se prezinte macar o data pe an la un control de specialitate. „Consultul ginecologic anual este obligatoriu. Acesta ar trebui sa includa si testul Babes-Papanicolau. In urma acestui control, medicul ginecolog este cel care stabileste ce trebuie facut mai departe. Este contraindicat sa se administreze orice tratament fara a discuta cu medicul de specialitate”, a spus dr. Madalina Nour. Netratata, vaginita poate provoca infertilitate, nasteri premature, infectii, endometrioze, neoplazii cervicale intra-epiteliale.

Comentarii
  • Articol urat mirositor a publicitate. Se repeta de 3 ori acelasi lucru dar ce ste mai important nu se spune: care sunt acele produse contraindicate?
    Ziaristi facuti pe genunchi ce au invatat cu femeia de serviciu.

  • Bicarbonat de sodiu, praf de copt, eventual sare de lamaie si gelatina…faina cat cuprinde…si nu in cele din urma frisca….si e totul gata..

  • Va spun eu.Nu folositi in nici un fel produse de introdus in interiorul vaginului. Acestea sunt iritante,iar orice produs strain introdus produce contractii,pentru eliminarea lui si implicit dureri.Nu va spalati foarte des in interior caci asta distruge flora microbiana naturala si creaiaza un risc crescut de infectie.Spalati-va obligator de sus in jos si in fiecare zi doarla exterior.Sanatate!

Adauga un comentariu