Mozaic muzical

„Alcool” – Muzica, asa cum o face Ada Milea, este actorie pura

Publicat: 14 feb. 2017
3

Teatrul Nottara a programat pentru miercuri, 15 februarie 2017, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu – “ALCOOL”, un spectacol realizat de catre regizorul Mihai Maniutiu pe versurile lui Ion Muresan si muzica Adei Milea

“Tare Ada Milea! Un cocktail de efervescenta, pasiune, umor, generozitate, rabdare si rigoare. Dependenta e subinteleasa. Am fost fascinat de felul in care ne-a apropiat de compozitiile ei si de faptul ca muzica, asa cum o face ea, este actorie pura”, spune Gabriel Rauta, unul dintre actorii ce fac parte din distributia spectacolului.

“Am lucrat cu mare placere la Alcool. Chiar daca afirmatia mea sugereaza oaresice placeri bahice, ea se refera, in realitate, la intalnirea, pe absoluta trezie, cu atat de captivantele cantece compuse de Ada Milea, pe versurile totodata abrupte si translucide ale poetului Ion Muresan. Nu e prima oara cand stilul Adei Milea, felul in care ea raporteaza cuvantul la sonurile muzicale ma cucereste si ma inspira. Acestei intalniri i se adauga aceea cu o trupa exemplara de actori ‒ o trupa, as zice, ideala pentru acest spectacol.

Expresivitatea corporala, in acelasi timp noduroasa si fluida a Vavei Stefanescu, finetea poantilista, cu reale sugestii de abis interior, a jocului lui Alexandru Jitea, naivitatea insorita, plina de culoare, a personajului creat de Ioana Calota, melancolia umbroasa, cu bine dozate accente jubilatorii, a lui Gabriel Rauta, abureala plina de farmec a Crengutei Hariton, interventiile decis-scorpionice, de forta, ale Adei Navrot ‒‒ alaturi de prestatia impecabila a muzicienilor Ada Milea,Bobo Burlacianu, Alexandru Neagu si Vladimir Ivanov ‒ mi-au prilejuit o mare bucurie. Ceea ce le doresc si spectatorilor!”, Mihai Maniutiu, regizorul spectacolului.

Pe zi ce trece… se inmultesc adresele pe care trebuie sa le uit.

Pe zi ce trece… se imputineaza casele in care sunt primit.

O, daca as fi… doctor,  contabil, sau secretar…

daca as fi  doctor,  contabil, sau secretar…as mai bea un pahar.

“Montata sau nu, muzica Adei Milea are o doza de teatralitate intrinseca nascuta din jocul de cuvinte, de sunete, de instrumente, de voci. Cantecele sunt aproape piese cu personaje, sunt povesti care nu suna niciodata la fel si pe care le poti vizualiza cu ochii mintii fie ca esti intr-un bar la subsol, in aer liber sau intr-o sala de teatru” (Oana Bogzaru, Yorick.ro) 

ALCOOL

pe versurile lui Ion Muresan

Regia: Mihai Maniutiu

Scenografia: Adrian Damian

Coregrafia: Vava Stefanescu

Muzica originala: Ada Milea

Light-design: Cristi Simon

Cu: Ada Milea, Vava Stefanescu, Ada Navrot, Crenguta Hariton, Ioana Calota, Gabriel Rauta, Alexandru Jitea, Bobo Burlacianu, Alex Neagu, Vladimir Ivanov.

Adauga un comentariu