Economic Local

Alcool și țigări de contrabandă, confiscate de la mai mulți ieșeni care încercau să le introducă pe piața neagră

Publicat: 19 mai 2020

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit la sfârșitul săptămânii trecute numeroase bunuri care urmau să ajungă pe piața neagră din România. În data de 17 mai, în jurul orei 16:00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe raza localității Ghermănești, un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Spania, condus de M.V., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 29 de ani.
La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit, în patru dintre coletele transportate, care erau ascunse și nedeclarate, 400 de țigarete de diferite mărci și 41 de sticle cu băuturi alcoolice, cu timbru de acciză R. Moldova.

Transportau țigări lipite de corp

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, echipele comune de control au descoperit, ascunse lipite pe corpul unui bărbat și în bagajele personale ale altor doi, toți cu cetățenie română și R. Moldova, cu vârste cuprinse între 47 și 59 de ani, un total de 3.720 de țigarete cu timbru de acciză R. Moldova, pe care persoanele încercau să le introducă ilegal pe piața neagră din România.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor și sancționarea contravențională a bărbaților cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.
Adauga un comentariu