Eveniment-Social

Alcoolemii uriase la UPU. Un tanar din Iasi a baut de suparare ca nu are nevasta

Publicat: 18 apr. 2017
1
Zeci de ieseni au avut nevoie de ingrijiri medicale la UPU, in aceste zile, dupa ce au consumat alcool in exces. O parte dintre acestia, tineri cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, au ajuns la Spitalul Sf. Spiridon dn Iasi in coma alcoolica. Rezultatele analizelor medicale i-au lasat fara grai pe medici, cantitatea de alcool in sange fiind foarte mare.

Un tanar de 38 ani, din Iasi, avea la internare o alcoolemie de 7,00 g/l alcool pur in sange, aproape de a dobori recordul inregistrat, la UPU, de o femeie din Iasi, 7,38. Tanarul era in coma si dupa ce medicii au resit sa-l scoata din aceasta stare, pacientul a fost preluat de parinti si transferat la Institutul de psihiatrie Socola din Iasi. Parintii isi doresc foarte mult ca fiul lor sa scape de aceasta patima.

Un alt tanar, de 30 ani, tot din Iasi, a ajuns la spital in coma profunda, din cauza consumului de alcool. Medicii i-au gasit o alcoolemie de 6,00 g/l alcool pur in sange. Un alt iesean, de 34 ani, a baut de suparare. Tanarul avea o alcoolemie de 4,00 g/l alcool pur in sange. Acesta le-a spus medicilor ca a baut de suparare, pentru ca nu are nevasta.

„S-au inregistrat zeci de pacienti care a avut nevoie de ingrijiri medicale pe fondul consumului exagerat de alcool. Cei mai multi au fost tineri. Am avut multe persoane cu valorile mari ale alcoolemiei. Unii au baut de suparare, cum este cazul unui tanar care a venit la spital cu alcoolemie de 4,00 g/l. Pacientul ne-a spus ca nu obisnuieste sa bea, dar acum a baut de suparare, pentru ca nu are nevasta. Probabil, nici nu isi va gasi curand sotie, daca va bea in continuare. Am reusit sa-i salvam pe toti pacientii. Si in zilele urmatoare ne asteptam la o crestere a numarului de pacienti care consuma alcool in exces”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.
 

Adauga un comentariu