Magazin

Alcoolicii, platiti cu bere si tigari pentru a face curatenie pe strazi

Publicat: 20 nov. 2013
1

Membrii unui grup de dependenti de alcool din capitala Olandei, Amsterdam, sunt platiti in bere pentru a face curatenie pe strazile orasului.

Pentru o zi de munca, o persoana primeste 10 euro, o jumatate de pachet de tutun si cinci sticle cu bere: doua dimineata, doua la pranz si una dupa serviciu.

Gerrie Holterman, cea care conduce proiectul Fundatiei „Curcubeul”, afirma ca grupul de alcoolici cauza inainte numeroase probleme locuitorilor din apropierea unui parc, iar activitatea ii ajuta sa fie mereu ocupati cu ceva util, scrie Huffington Post.

Dependentii de alcool sunt impartiti in doua grupe a cate 10 persoane, fiecare lucrand cate trei zile pe saptamana. Ziua de lucru incepe la ora 9 dimineata, atunci cand lucratorii primesc cate doua beri si cafea, dupa care pornesc la curatarea strazilor. In pauza de pranz, acestia primesc o masa calda si inca doua beri, ziua incheindu-se la ora 15:30, cu o ultima bere.

Proiectul aduce beneficii pentru toata lumea. Cei care sufera de dependenta nu mai stau toata ziua in parc, beau mai putin, mananca mai bine si au o activitate care ii tine ocupati in timpul zilei, in timp ce locuitorii sunt multumiti ca au scapat de galagie si au strazile curate, spune coordonatoarea proiectului.

Cu toate acestea, opiniile sunt impartite cand vine vorba de influenta activitatii asupra dependentei de alcool a persoanelor. Unii dintre participanti afirma ca, dupa o zi de munca, nu mai simt nevoia sa bea, in timp ce altii sustin ca proiectul le programeaza orele de baut, insa cantitatea de alcool ramane aceeasi.

Adauga un comentariu