News Flash:

Alcoolul, o problema grava in Romania! Riscurile imense la care se supun consumatorii

13 Martie 2019
508 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7204 RON (-0.0027)
USD: 4.2231 RON (+0.0128)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Alcool

Ultimele doua decenii au adus schimbari semnificative in comportamentul europenilor fata de alcool. Inca din 1990 s-a inregistrat o tendinta descrescatoare a consumului, mai ales in tarile mediteraneene si cele central si vest europene. In statele din estul si sud-estul Europei, consumul de alcool s-a mentinut, din pacate, la nivel constant. Medicii sustin ca un consum moderat poate oferi protectie in cazul bolilor de inima, insa, in Romania se intrece masura.

Cu ajutorul campaniei Think Twice ne propunem sa cautam variante, optiuni si surse complete de informare si sa abordam inclusiv subiecte tabu pentru ca orice decizie pe care o luati sa va ajute sa reduceti riscurile la care sunteti expusi.

Alcoolul este un comportament social. Oamenii se intalesc, vorbesc si consuma alcool. Este permis in familie, iar copilul observa inca din primii ani de viata ca in jurul lui se bea alcool. 

„De foarte multe ori copilul este indemnat sa incerce, sa guste, sa stie despre ce este vorba si daca se repeta acest indemn in timp ajunge sa fie o tentatie, o placere si este cautat de viitorul adolescent”, a spus psihologul Keren Rosner. 

Asta pentru ca celor mici le place sa aiba un comportament imitativ al adultilor. 

„Incepe si el sa isi puna in pahar, incepe sa ciocneasca, sa creada ca are un comportament al oamenilor mari”, a mai spus psihologul Keren Rosner. 

„Avem foarte multi tineri care ajung in perioada de weekend, cand ies in cluburi, in restaurante si depasesc capacitatea lor naturala de a consuma alcool si atunci ajung la spital. Trebuie sa avem in vedere ca alcoolul te poate omori, exista intoxicatie alcoolica mortala cand avem o cantitate extrem de ridicata in sange care afecteaza sistemul nervos central si afecteaza in mod direct inima”, a spus si medicul toxicolog Radu Tincu. 

Medicii spun ca nu exista niciun pacient care sa consume cronic alcool in cantitati medii si care sa nu aiba afectiuni neurologice sau hepatice pe termen lung.

In 2018 a inceput sa se dezvolte un trend - oamenii nu mai consuma alcool, nici macar atunci cand ies in oras. De aceea, meniurile barurilor contin o lista lunga de cocktailuri non-alcoolice, care prind din ce in ce mai mult la petrecareti. De exemplu, cu cateva felii de lime, trei linguri de zahar, menta, gheata si suc, avem un Mojito fara alcool.

„Este un cerc vicios. Constientizarea problemei este primul pas, sa recunoasca o persoana ca alcoolul pentru el a devenit o problema, dupa aceasta faza a recunoastere si a admiterii ca ai o problema trebuie sa gasesti o solutie”, a explicat psihologul Keren Rosner. 

Inca din primele 24 de ore dupa ce renuntam la alcool vom incepe sa ne simtim mult mai bine. Nivelul de zahar din sange se normalizeaza, vom gandi mai limpede, iar depresia va trece. In decursul urmatoarelor saptamani va incepe sa se imbunatateasca somnul, sa slabim. Iar dupa o luna, infatisarea va fi complet schimbata. Alcoolul este toxic pentru cel mai mare organ, pielea. Aceasta devine tot mai putin elastica, iar imbatranirea ei e accelerata. Deci, simpla renuntare la alcool va face ca pielea sa nu mai imbatraneasca prematur si sa-si recapete tonusul. Insa, renuntarea la alcool trebuie sa fie constanta, fiindca, de multe ori, si o singura inghititura ne poate intoarce la obiceiurile din trecut. 

„60-70% din persoanele care au fost dezintoxicate revin la dependenta ulterior in decurs de cateva luni de la externare, deci este extrem de important ca dupa ce te-ai externat sa continui acest tratament, suport psihologic si emotional pentru ca altfel risti sa recazi este unul foarte ridicat”, a explicat medocul toxicolog Radu Tincu. 

Terapia renuntarii la alcool trebuie completata de exercitii fizice, acupuntura, meditatie, yoga. Exista si anumite alimente care ajuta un dependent de alcool sa nu mai revina la acest obicei: curmalele, telina, tartacuta amara, planta de kudzu, uleiul de cocos, papadia. Reducerea riscurilor legate de consum este o preocupare tot mai des intalnita in industrii dintre cele mai diverse, de la industria alimentara, textila si pana la cea a tutunului. In acest sens se dezvolta un portofoliu de produse care are scopul de a reduce posibilele efecte nocive la care ne expunem. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

comportamentul europenilor alcool medicii romania think twice
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 21 queries | Mysql time :0.033401 (s)