Eveniment-Social

Alecsandristii au invatat sa programeze drone in cadrul unui proiect european desfasurat in Irlanda

Publicat: 14 nov. 2017

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi este partener in cadrul proiectului „Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany", finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, coordonat de Korbinian-Aigner-Gymnasium din Erding – Germania si avand ca partener St Dominic's High School din Belfast – Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord.

In perioada 4-11 noiembrie 2017, un grup format din 3 elevi si 3 profesori de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” a participat la prima activitate de predare, invatare, formare prevazuta in calendarul de proiect, organizata de St Dominic's High School – o scoala de fete fondata de ordinul dominican in anul 1870. 

"Saptamana petrecuta in Irlanda a presupus relationarea cu partenerii, stabilirea unor demersuri comune, familiarizarea cu noi locuri si descoperirea unei scoli de traditie, toate acestea constituind tot atatea contexte de cunoastere. Elevii au lucrat in echipe, au invatat sa programeze drone si au abordat rezolvarea de probleme in pasi mici. Experienta a fost benefica, atat sub raport stiintific, cat si cultural, toti participantii revenind acasa cu achizitii temeinice, dar si cu dorinta de a se revedea la urmatoarea activitate de proiect", a declarat coordonatorul proiectului, director adjunct Mihaela Ionescu.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit