Eveniment-Social

Alecsandristii au participat activ la campania „Hai pe net” din cadrul unui proiect european

Publicat: 03 apr. 2017
1
In perioada septembrie 2015-august 2017 Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Iași implementeaza, in parteneriat cu scoli din Polonia, Italia, Cehia și Turcia, proiectul Erasmus+ KA2 “School Media Center: Taming the Fourth Power”, finantat de Comisia Europeana si aprobat de ANPCDEFP.     
Proiectul Erasmus+ „School Media Center – Taming the Fourth Power” urmărește să folosească toată puterea tehnologiei pentru a introduce un mod inovator de abordare a procesului de predare-invatare, pe care sa-l dezvolte si sa-l implementeze in urmatorii ani. „Promovarea practicilor inovative în educatie, prin încurajarea învățării personalizate, a învățării prin colaborare si a dezvoltarii gândirii critice, folosirea strategică a tehnologiei informatiei si comunicarii (TIC) si a resurselor educationale deschise (OER), a mobilitatiilor virtuale si a altor metode inovative de sunt cateva din obiectivele proiectului”, ne-a declarat prof. Moruzi Lucretia, coordonator proiect.
In concordanta cu aceste obiective, echipa de elevi membri in proiectul Erasmus+ KA2 „School Media Center: Taming the Fourth Power” si cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi au participat activ la campania de incluziune digitala „Hai pe net 2017”, derulata in perioada 27 martie-2 aprilie 2017. Elevi implicati in proiectul Erasmus+ School Media Center au organizat de workshop-uri, denumite sugestiv „Primul Click”, in cadrul carora au initiat elevii din clasele a V-a in tainele TIC, au organizat activitati de comunicare audio-video prin realizarea de produse digitale (postere, video-uri, filme folosind ANIMOTO), au organizat si activitati de constientizare a pericolelelor internetului si de promovare a unui comportament responsabil in mediul online. 
Elevii au valorificat cunostintele dobandite in procesul de implementare a proiectului si au dat dovada de implicare, responsabilitate si profesionalism. Cadrele didactice au luat parte la ateliere ce au avut ca scop utilizarea platformelor digitale in activitatea didactica. Echipa de proiect considera ca aceste activitati  au ca scop final consolidarea legaturilor intre educatie si piata muncii.Adauga un comentariu