Sport

Alege viata! Campanie de constientizare a soferilor organizata de Politie si clubul Rotaract

Publicat: 05 iun. 2016
1

Politia Rutiera a Municipiului Iasi si Club Rotaract Iasi îsi unesc fortele pentru a XII-a oara în ceea ce priveste siguranta si conduita în trafic, a iesenilor. Devenita deja o traditie în rândul evenimentelor iesene, campania Condu Prudent, Alege Viata!” de sâmbata, 11 iunie 2016, orele 16:00-19:00, va îngloba o serie de actiuni dedicate atât soferilor (fie începatori sau experimentati), cât si pietonilor.

Peste 2000 de pliante si autocolante cu informatii referitoare la importanta conducerii preventive vor fi distribuite automobilistilor si motociclistilor aflati în trafic pe B-dul A. Panu, de catre membrii Asociatiei Club Rotaract Iasi, cu sustinerea unui echipaj al Serviciului Politiei Rutiere Iasi. Acestia vor raspândi mesajul campaniei nationale a Politiei Rutiere, „Alege Viata!”, si vor invita participantii la trafic sa testeze efectele unui accident auto în simulatorul de impact „Crash”, al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” din Iasi.

Vizitatorii vor putea încerca senzatia unei ciocniri la viteza mica, pentru a-si imagina efectele devastatoare ale unui impact similar, ce ar putea avea loc la o viteza mult mai mare. Astfel campania va prezenta atât efectele negative ale unei conduite incorecte în trafic, cît si placerile sofatului preventiv. În cadrul evenimentului „Classic Car Day – Iasi”, va fi organizata o expozitie de autoturisme ce apartin pasionatilor de autovehicule reconditionate, din perioada 1930-1995, dar si a celor pasionati de automobilele destinate competitiilor sportive. Accesul la aceasta expozitie ce va avea loc pe pietonalul „Stefan cel Mare”, este gratuit.

Desi de la initierea campaniei „Condu Prudent, Alege Viata!” în 2008, numarul accidentelor auto grave a scazut, conform Comisiei Europene, România se afla în continuare în topul tarilor europene la capitolul pietoni morti si decese datorate accidentelor rutiere. Într-un centru universitar precum Iasul, a carui principala legatura cu restul tarii este, drumul european E85, care si-a câstigat reputatia de „Sosea a Mortii”, actiunea Asociatiei Club Rotaract Iasi si a partenerilor sai este una extrem de importanta în contracararea comportamentului agresiv la volan si promovarea conduitei preventive.

Aceasta campanie este realizata în parteneriat cu Politia Rutiera Iasi si Primaria Municipiului Iasi, Clubul de Motociclisti MC Trust Iasi, WePolish.ro (Polishauto.iasi), Hosset, A24 Assistance (Asistenta Rutiera Iasi), XS Motorsport Iasi, Tavat Eyewear, Transparenta, MOLDOCAR, 4 Romani in Siberia si tunerul Completechip Iasi. Sponsor principal al evenimentului Pro-X Cosmetica si Intretinere Auto.

Adauga un comentariu