Internet

Alegerea papei Francisc a provocat o avalansa pe Twitter: Peste 7 milioane de mesaje trimise

Publicat: 15 mart. 2013

Alegerea noului papa Francisc, miercuri seara, a provocat o veritabila avalansa de mesaje pe Twitter privind „papalitatea”, platforma de microblogging inregistrand peste 7 milioane de tweet-uri in acest sens, cu o frecventa de 130.000 de mesaje pe minut.

„De-a lungul intregii zile, au fost inregistrate peste 7 milioane de tweet-uri referitoare la papalitate. In momentul anuntului (numelui, n.r.) noului papa, de catre cardinalul Jean-Louis Tauran, au fost inregistrate peste 130.000 de tweet-uri pe minut„, potrivit unui mesaj publicat joi pe blogul platformei, blog.twitter.com.

Contul de Twitter papal, @pontifex, inchis odata cu demisia lui Benedict al XVI-lea, a fost redeschis. „Habemus Papam Franciscum”, a anuntat sobru, in limba latina, noul papa: „Avem un nou papa, Francisc”.

Noul suveran pontif, Francisc – pe numele real Jorge Mario Bergoglio -, are 76 de ani, face parte din ordinul iezuit , s-a nascut in Argentina, intr-o familie de italieni, si s-a remarcat prin pozitii teologice conservatoare, condamnand avortul, eutanasia, homosexualitatea si pledand pentru justitie sociala.

Francisc – primul papa din America Latina, continentul care numara cei mai multi catolici din lume, care se simtea parasit de Biserica – va oficia prima sa rugaciune Angelus duminica si va fi intronizat oficial printr-o mare mesa la bazilica Sfantul Petru, marti.loading...

Adauga un comentariu