National

Alegeri bulversante într-o comună din Sibiu. Bucșă candidează pentru trei partide

Publicat: 15 sept. 2020
Toti cei trei candidati la o primarie din Romania se numesc Bucșă
Toti cei trei candidati la o primarie din Romania se numesc Bucșă

Trei candidați la primăria comunei Alțîna din județul Sibiu au același nume, iar doi dintre ei (PNL și PSD) împart chiar și prenumele, ceea ce i-a dat motiv lui Dan Barna să facă o glumă pe seama candidatului USR-PLUS, care „e altfel”.

„USR PLUS e altfel! Avem dovada. E campanie electorală. Unii ne laudă și înțeleg că fără hoție ajungem departe, alții ne ceartă, spunând pe nedrept, că toți am fi la fel.

Eu continui să spun că nu suntem la fel și că USR PLUS e altfel, din multe motive, iar în această după amiază am găsit în comuna Alțîna, jud. Sibiu, încă o dovadă clară în acest sens.

Aveți în imaginea de mai jos principalii candidați la Primăria Alțîna:

PSD: Ioan Bucșă

PNL: Ioan Bucșă

USR PLUS: Aron Bucșă

De aceea vă tot spun: USR PLUS e altfel!”, a scris Dan Barna pe Facebook, unde a postat o poză în care apar afișele electorale ale celor trei candidați la primăria Alțîna.

Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul Local Verești au același nume

Comuna Verești înregistrează o situație inedită la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Verești toți cei 15 candidați ai unui partid au același nume de familie. Este vorba despre candidații propuși de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” pentru Consiliul Local; 14 dintre aceștia se numesc Stănescu, iar unul se numește Stanescu. Prenumele sunt diferite, doar pe două dintre candidate le deosebește o singură literă: una este Verginica Stănescu, iar cealaltă Virginica Stănescu. Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral Județean Suceava, Alina Stan, a declarat că în comunitățile tradiționale de romi este un lucru obișnuit ca un număr foarte mare de familii să poarte același nume, dar a precizat că, în cazul candidaților pentru CL Verești, aceștia nu fac parte din aceeași familie.

Ea a mai spus că Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești. Partida Romilor „Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990.

Adauga un comentariu