Actualitate

Alegeri la PSD Iasi. Social democratii isi aleg o noua conducere. Scandal monstru in sala. FOTO,VIDEO LIVE TEXT

Publicat: 03 oct. 2015

Astazi de la ora 14.00 vor avea loc alegeri la Organizatia Judeteana a PSD Iasi. La aceste alegeri sunt asteptati sa participe aproximativ 600 de delegati din intreg judetul.

Social-democratii vor alege o noua conducere precum si membrii Consiliului Judetean al filialei. Pentru functia de presedinte se vor bate Victorel Lupu, liderul interimar al organizatiei, si Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

UPDATE 18.00: Conferinta Judeteana de alegeri a ajuns la final. 

UPDATE 17.58: Dragnea nu l-a uitat nici pe Nichita. In discursul sau, Liviu Dragnea a sustinut ca Nichita nu trebuie pus la zid si ca nu trebuie uitat ceea ce a facut pentru Iasi cat a fost primar. 

UPDATE 17.40:
Liviu Dragnea: Mihai Chirica are toate sansele la Primaria Iasi”

„Am constatat cu foarte mare satisfactie ca domnul Mihalache a fost aplaudat frenetic si cand si-a depus cadidatura si cand si-a retras candidatura. O asemenea performanta e greu de egalat. Sunt cateva constatari si o sa ma refer la o dorinta a mea: dialogul politic. Cred ca la Iasi nu o sa-mi fie foarte greu sa obtinem asta. Atat de mult sunteti preocupati sa aveti dispute politice in interior ca sigur nu aveti timp sa aveti dispute politice cu alte partide. Daca nu e asa, de luni aceasta organizatiei isi reintra in normal, o organizatie respectata ce trebuie sa devina fanion pentru intreaga Moldova. Dincolo de tensiunile firesti nu trebuie sa uitat care este menirea voastra: aceea ca trebuie sa iubim oamenii. Acum trebuie sa luptati pentru Primaria Iasi. Mihai Chirica are toate sansele. Principala mea dorinta a fost ca organizatia PSD Iasi dupa aceasta conferinta sa nu fie sfasiata. Si colegii din tara au asteptat ca organizatia Iasi sa reintre pe fagasul normal. Toti colegii m-au intrebat ce se intampla aici”, a spus Dragnea. 

 UPDATE 17.20: Cu doua voturi impotriva si doua abtineri s-a decis ca Lupu sa fie noul presedinte. Astfel, cu 580 de voturi pentru s-a decis ca Victorel Lupu sa devina noul presedinte al organizatiei judetene a PSD Iasi. Totodata,Mihai Chirica este noul presedinte executiv, iar Vasile Catea este noul secretar general al filialei.  

UPDATE 17.24: S-a trecut la citirea celor 151 de persoane care fac parte din Consiliul Judetean PSD Iasi. Printre acestea se numara si Gheorghe Nichita, ajuns doar membru. Cu toate acestea, Nichita a decis sa intre intr-o structura de conducere a filialei.

UPDATE 17.15: Mihai Mihalache si-a anuntat retragerea din cursa pentru sefia organizatiei judetene. „Daca am spus ce am spus astazi nu inseamna ca nu sustin proiectul lui Mihai Chirica sau ca nu sunt de acord cu presedintele Dragnea. Trebuie sa fim intr-un proiect politic comun la Iasi, iar acest partid sa reprezinte cu succes proiectul lui Mihai Chirica. Eu imi retrag candidatura, iar Victorel Lupu va ramane singurul candidat la functia de presedinte”, a spus Mihai Mihalache.

UPDATE 17.05: Primarul  Mihai Chirica, presedintele organizatiei municipale si candidat la functia de presedinte executiv a facut apel la unitate si reforma. Chirica a cerut ca partidul sa se schimbe si sa se deschida catre oameni. Discursul sau a fost aplaudat la scena deschisa, edllul fiind aclamat de intreaga sala. Acesta a anuntat ca toata organizatia municipala il va vota pe Mihai Mihalache, la fel ca si alte organizatii. Cu toate acestea, i-a cerut primarului sa accepte unitatea alaturi de Lupu.

Chirica: „Trebuie sa deschidem usile la partid si sa coboram printre oameni” 

„Ieri am semnat un document de acord politic pentru proiectele Iasului. Daca cu ei am putut semna, noi sigur vom putea semna un document pentru reforma si victorie. E un gand pe care as vrea sa-l intelegeti din dorinta de a face mai bine. S-au petrecut multe in PSD, s-au creat premisele pentru mai bun. Avem o datorie fata de cei care ne-au votat de-a lungul timpului. A venit momentul sa semnam un nou contract intre oamenii politici si comunitate. Trebuie sa lasam lucrurile tenebroase in seama celor care le-au facut si sa avem forta de a merge mai departe. Pe domnul primar Mihalache va rog sa-l aplaudati pentru ca merita. Sorin Iacoban. Gabriel Haragabiu, Catalin Bulgariu, Daniel Matasaru sunt oameni alaturi de care am luptat. Cu Vasile Catea am avut curajul sa privim mai departe si sa incepe ceva. Acel ceva inseamna unitate, sa invatam din greseli si sa facem echipa. Pe fondul schimbarii am aratat ca intelepciunea este mai presus de functii. Sa facem din sediul de partid un loc de pelerinaj, sa coboram din birouri si sa mergem printre oameni. Noi trebuie sa luptam cu cei din afara noastra, dar pentru asta trebuie sa ne schimbam, sa avem o alta viziune. Vreau sa ingropam aici ura si dezbinarea si toate lucrurile care nu au mers bine. Functiile din partid sa nu fie un obiectiv, ci proiectele prin care sa ocupati aceste functii. Am promis domnului Dragnea ca in sedinta publica de la Pascani voi face o declaratie unde am ridicat mana domnului Lupu si unde am spus ca putem crea o echipa impreuna si mi-ar fi placut sa aud un lucru: Da, Mihai, asta este”, a spus Chirica.

UPDATE 16.45: „Sunt pesedist din 1995 si am participat la toate bataliile. Toata lumea ne-a blamat. Astazi vom alege o noua structura. Eu sunt candidat la o functie. Sper sa o prind, iar daca nu, voi ramane acelasi fidel membru al PSD si voi face tot ceea ce pot pentru unitate echilibru, intelegere si intelepciune. Speram ca dupa multi ani sa avem in viitor si presedentia Romaniei”, a spus Vasile Catea, candidat la functia de secretar general al filialei judetene a PSD Iasi.

UPDATE 16.30: Unii primari au venit cu propuneri noi.  „Ar trebui creat un organism numit sfatul primarilor. Toti trebuie consultati atunci cand se ia o decizie. O alta propunere astea aceea de a ne intreba si pe noi atunci cand se fac propunerile pentru parlamentari. Noi batem din poarta in poarta la alegeri pentru ei, iar dupa ce ei sunt alesi noi trebuie sa-i cautam si suntem trecuti pe locul doi si nu trebuie sa se mai intample asta. Ii urez domnului Dragnea sa dea Dumnezeu sa moara presedinte PSD”, a spus Ticu Simion, primarul comunei Ciohorani

UPDATE 16.23: Deputatul Sorin Iacoban a cerut ca dupa alegeri filiala sa fie sfintita de un sobor de preoti pentru a elimina tensiunile acumulate. „”In urmatoarele zile as propune celor care vor fi alesi astazi sa facem un sobor de preoti si sa sfintim partidul. S-au adunat atatea tensiuni ce trebuie spalate. Ar trebui sa privim spre inamicii nostri politici liberali, care la municipiu au venit cu tineretul si astazi, la judet nu au venit deloc”, a mentionat deputatul Sorin Iacoban.

UPDATE 16.18: Liviu Dragnea si Mihai Chirica au iesit pentru moment din sala.

UPDATE 15.55 : Scandal in sala. Primarul din Schitu Duca, Mihai Mihalache a luat cuvantul si i-a criticat pe Lupu si Nichita. Mihalache a starnit rumoare in sala dupa ce a afirmat ca Lupu continua sa-i faca jocurile lui Nichita.  Primarul din Schitu Duca a afirmat raspicat ca cei doi si-au batut joc de organizatie.

Mihalache: „Nichita si Victorel Lupu au vandut PSD la Iasi”

„Domnule Lupu, puteati spune si dumneavoastra ca sunt candidat la functia de presedinte al organizaatiei judetene a PSD Iasi. Sunt un social democrat cu aceleasi valori si am dreptul sa candidez. Daca venim astazi si spune cifre si citim povesti nu e bine. Am trait zece ani cu domnul Nichita la conducere si toti stim ce s-a intamplat in PSD. As incepe sa spun ca acum cinci ani ma aflam cu multi dintre dumneavoastra la un proiect politic cand am votat Victor Ponta presedinte. Toti primarii de la Iasi au luptat pentru el, nu Victorel Lupu si Nichita, care nu l-au vrut. Lupu a castigat nici o competitie si e omul lui Nichita. A fost folosit de Nichita unde a vrut el. Eu trebuia sa fiu presedinte executiv pentru ca sunt un social demeocrat”, a sustinut MIhalache.


UPDATE 15.45
: In acest moment mai multi social democrati s-au inscris la cuvant. In sala sunt prezenti si reprezentanti ai altor partide politcie; Vasiel Salaru (copresedinte ALDE Iasi) si Gheorghe Emacu (presedinte UNPR Iasi). Desi au fost invitati si ei, cei de la PNL au declinat invitatia. Desi confirmase prezenta, deputatul PNL Anton Dobos nu a mai venit.

UPDATE 15.12 :Victorel Lupu nu s-a putut abtine sa nu-l evoce pe Gheorghe Nichita in momentul in care a citit raportul de activitate al filialei: „Trebuie sa-i multumim domnului Nichita pentru aportul sau in politica Iasului”, a sustinut Lupu

UPDATE 15.03 La aceste alegeri  din 580 membri convocati sunt prezenti doar 564.

UPDATE 14.55 Victorel Lupu a venit la conferinta de alegeri cu masina de la Consiliul Judetean, exact cum facea predecesorul sau Cristian Adomnitei. Practic, Lupu a folosit resursele statului in interesul sau personal.

UPDATE 14.38 In acest moment au inceput lucrarile conferintei judetene a PSD.

UPDATE 14.30 In urma cu putine momente Liviu Dragnea, presedintele PSD a ajuns la Iasi pentru a participa la conferinta judeteana.

Comentarii
Adauga un comentariu