Actualitate

Alegeri locale. Sute de mii de ieseni isi aleg astazi primarul – LIVE TEXT

Publicat: 05 iun. 2016
1
UPDATE 7.25 Candidatul Daniel Cretu, primarul comunei Victoria, a ajuns sa care oameni cu masina la vot. O plangere in acets sens a fost depusa la Biroul Electoral de Circumscriptie din localitate.
UPDATE 18.45- Pana la acest moment, in judetul Iasi s-au prezentat la urne 37,2 la suta dintre alegatorii cu drept de vot, respectiv 276.798 ieseni. La nivelul municipiului Iasi au votat 28,2 la suta din alegatori, respectiv 86.084 persoane. 
UPDATE 17:20 – La Coarnele Caprei, oamenii sunt dusi cu duba la sectia de votare, masina apartinandu-i unui candidat PSD la Consiliul Local. Vezi imagini aici.
UPDATE 16:57 – Vezi aici prezenta la urne in judetul si municipiul Iasi, pana in prezent.
UPDATE 16:17 – Frauda electorala si tentativa de fraudare a votului la Podu Iloaiei, acolo unde mai multe persoane au solicitat, in baza unei adeverinte medicale, prezenta urnei mobile la domiciliu, desi ar fi putut vota in sectii. Vezi detalii aici.
UPDATE 15:10 – Impotriva primarului PSD de la Podu Iloaiei, Gabriel Istrate, a fost depusa o plangere la Biroul Electoral de Circumscriptie din localitate, dar si la politie. Vezi detalii aici.
UPDATE 15:06 – Primarul din Siretel este acuzat ca incalca legea electorala. Mai precis, acesta distribuie numere, care sa fie introduse in buletinele de vot, pentru a vedea cu cine s-a votat. Vezi detalii aici.
UPDATE 14:00 – A aparut o noua reclamatie referitioare la tentativa de frauda. Se intampla in localitatea Siretel, judetul Iasi. Vezi detalii aici.
UPDATE 13:11 – Ciudatenie in comuna Mosna din judetul Iasi, acolo unde, la doua sectii de votare dintr-un total de cinci nu s-a prezentat nici un alegator la urne. Vezi detalii aici.
UPDATE 12:29 – VEZI AICI TOATE DETALIILE REFERITOARE LA PREZENTA LA URNE IN IASI.
UPDATE – 11:22 Mihai Chirica s-a prezentat in aceasta dimineata la sectia deschisa a scolii „Gheorghe Dibanescu” din Nicolina.
Am votat pentru o communitate deschisa, indiferent cine va iesi primar, acesta va trebui sa fie primarul tuturor iesenilor. Sper ca oamenii sa iasa la vot in numar mare pentru ca de ei depinde viitorul acestui oras”,a spus Mihai Chirica.
UPDATE 10:24 – Peste 50.000 de ieseni au votat pana la aceasta ora in judetul Iasi. Afla mai mute detalii aici.
UPDATE 10:08 – Caz socant la Harmanesti. Aseara, candidatul PSD, Dan Timofte, a fost batut in plina strata de un individ. Persoana respectiva a coborat dintr-o masina in care se afla primarul PNL, Ioan Sacrieru, si viceprimarul comunei, agresandu-l pe candidatul PSD. Dosarul a ajuns la Politia Pascani pentru ancheta.
UPDATE 09:55 – O prima sesizare privind incalcarea legii electorale a fost semnalata la Trifesti. Candidatul PNL si primarul in functie, Alexandru Ivanuca, a fost vazut in fata unei sectii de votare cum ii indmena pe oameni sa voteze cu el. Sesizarea urmeaza sa fie inregistrata la Biroul de Circumscriptie din localitate.

UPDATE 09:51 – Candidatul ALDE la Primaria Iasi a fost printre primii care au deschis balul electoral. Acesta a ajuns in aceasta dimineata la sectia de  vot deschis la Scoala „Veronica Micle” din Bucium.

STIRE INITIALA – Sute de mii de ieseni sunt asteptati astazi la urne pentru desemnarea noilor reprezentanti in structrurile administratiei locale in urmatorii patru ani. Iesenii isi vor alege primarul, reprezentantii in consiliile locale, precum si noua componenta a Consiliului Judetean
Sectiile de votare vor fi deschise intre orele 7.00 si 21.00. La nivelul judetului Iasi cei peste 700.000 de alegatori pot vota in 730 sectii de votare, dintre care 241 vor fi deschise numai in municipiul Iasi.

Raportarile privind prezenta la urne se vor face la ora 10.30 pentru ora 10.00, la 13.30 pentru consultarea prezentei pana la ora 13.00, la ora 16.30 pentru ora 16.00, la 19.30 pentru verificarea datelor la ora 19.00 si 21.30 pentru datele de la ora 21.00
 

Ramaneti pe www.bzi.ro pentru mai multe informatii privind prezenta la urne, dar si alte informatii pe intreg parcusul zilei.
Comentarii
Adauga un comentariu