National

Alegeri parlamentare 2020. Români aflați în carantină sau izolare se plâng că nu pot vota din cauza DSP

Publicat: 05 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri parlamentare 2020. Români aflați în carantină sau izolare se plâng că nu pot vota din cauza DSP
alegeri parlamentare

Românii aflaţi în izolare sau carantină, care nu au cerut încă urna mobilă, mai pot depune solicitarea doar astăzi. O pot face prin delegat, care trebuie să meargă personal la secţia de vot cu cererea însoţită de dovada de carantinare sau izolare. Sunt 130.000 de români care au cerut deja să voteze cu urna mobilă. Cu toate acestea, există cetățeni care susțin că nu pot vota din cauză că DSP nu le-a eliberat certificatul necesar pentru a solicita urna mobilă.

Cetățenii aflăți în carantină sau izolare sunt revoltați pentru că cererea trebuie să fie depusă fizic, iar în cazul în care o familie întreagă este în izolare nu are cine să depună acea cerere.

„Cererea trebuie însoțită și de documentul care atestă că persoană respectivă se află în carantină sau izolare, dar reprezentanții DSP nu au emis pentru toate persoanele aflate în această situație, acea decizie de izolare sau carantinare”, a explicat reporterul Alina Sorocean, la știrile Antena3.

Cei care au reușit totuși să îndeplinească aceste proceduri trebuie să știe că reprezentanții Biroului Electoral care se vor prezența cu urnă mobilă vor stă în afară locuinței. Acolo se va desfășura procesul de vot. Vor purta măști și mănuși pe care le vor înlocui după fiecare vot sau le vor dezinfecta.

De asemenea, românii care se află în carantină sau izolare trebuie să poarte măști și mănuși și să se dezinfecteze pe mâini înainte de a vota.

Adauga un comentariu