Evenimente

Alegeri pentru desemnarea reprezentanților în conducerea Mitropoliei Moldovei. Primarul Pantazi nu mai are voie să candideze

Publicat: 07 mai 2014

Zi importanta pentru bisericile ortodoxe. Se aleg noii membrii ai Adunarii Eparhiale a Mitropoliei, organul deliberativ pentru toate  problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale. Alegerile au loc odata la 4 ani, din 2010 pana in prezent Protopopiatul Pascani fiind reprezentat de 3 persoane, un preot si doi mireni.

Peste o suta de preoti si-au dat intalnire maine dimineata la Protopoiatul din Pascani pentru a participa si alege noi membrii, un cleric si doi mireni, sa faca parte din Adunarile Eparhiale din Arhipiscopia Moldovei si Bucovinei.

Rolul celor alesi este de a se implica in actiuni filantropice, in viata bisericeasca, sustinatori ai lacaselor de cult din protopopiate, dar si administrarea bunurilor ce apartin de biserici.

Din 2010 pana in prezent, Protopopiatul Pascani a fost reprezentat de catre primarul Dumitru Pantazi, care este la al doilea mandat, nemaiavand voie sa candideze, administratorul public Gica Zanet, si preotul Petru Apostol din Targu Frumos.

Pavel Postolachi, protopopul Pascaniului, spune ca cei alesi in mandatul 2010 – 2014 au fost implicati in activitatile bisericesti si au ajutat lacasurile de cult.

Maine dimineata, cei prezenti vor face propuneri, urmand alegerea reprezentantilor pentru urmatorii 4 ani.

Protopopiatul Hirlau a fost reprezentat in acest mandat de preotii Florin Calugaru si Petru Ciobanu, si mirenii Ioan Malutan, Gheorghe Baltag si Gheorghe Onofrei. www.bittv.infoloading...

Adauga un comentariu