International

Alegeri SUA. Bernie Sanders ii promite lui Hillary Clinton ca o va sprijini pentru a-l invinge pe Donald Trump

Publicat: 17 iun. 2016
1
Candidatul in alegerile primare democrate pentru scrutinul prezidential din SUA, Bernie Sanders, si-a indemnat ieri sustinatorii sa continue lupta pentru reforma Partidului Democrat, fara a se ralia oficial la campania lui Hillary Clinton, dar angajandu-se sa o ajute pentru a-l invinge pe Donald Trump.
„Schimbarea reala nu vine niciodata de sus”, a declarat Sanders in timpul unui discurs postat pe internet. „Ea vine intotdeauna de jos, atunci cand milioane de oameni spun ca asa nu se mai poate si isi iau un angajament. De aceea, revolutia politica trebuie sa continue”, a spus el. Senatorul de Vermont „nu a aruncat prosopul” si nici nu i-a „eliberat” din punct de vedere tehnic pe delegatii castigati in alegerile primare si care ii vor ramane atasati la votul de la Conventia de la Philadelphia a Partidului Democrat (25-28 iulie).
 Cu toate acestea, Sanders isi multiplica actiunile prin care arata ca va sustine campania lui Hillary Clinton, pentru ca „Donald Trump sa fie invins, dar invins in mod rasunator” in alegerile prezidentiale din noiembrie.”Personal, intentionez sa incep foarte curand sa-mi exercit rolul in acest proces”, a anuntat el. Bernie Sanders s-a aratat multumit de cele 12 milioane de voturi primite in timpul alegerilor primare si de afluenta record la mitingurile sale, de 1.5 milioane de oameni, potrivit estimarilor lui.
Adauga un comentariu