International

Alegeri SUA. Mii de sustinatori ai taberei Bernie Sanders au protestat impotriva lui Hillary Clinton

Publicat: 25 iul. 2016
1
Mii de protestatari au ocupat dieri strazile din Philadelphia pentru a-si arata sustinerea fata de senatorul socialist Bernie Sanders, care s-a retras din cursa pentru nominalizarea democratilor la prezidentiale in favoarea fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta este primul protest de anvergura organizat de sustinatorii senatorului in ajunul Conventiei Partidului Democrat
„In niciun caz DNC, noi nu votam cu Hillary” si „Asa arata democratia” sunt lozincile scandate de protestatarii democrati, care au ocupat strazile din zona centrala, unde va avea loc Convetia Partidului Democrat in perioada 25-28 iulie, in urma careia Hillary Clinton va fi investita. Desi organizate timp de luni de zile, protestele de duminica au demostrat ca Partidul Democrat ramane extrem de divizat, chiar daca a incercat sa dea semne de unitate in ultimele saptamani, dupa ce senatorul socialist Bernie Sanders a ales sa-si anunte sustinerea pentru Hillary Clinton. De asemenea, presedinta Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz si-a anuntat demisia, dupa descoperirea unui e-mail care sugereaza ca DNC a favorizat-o pe Hillary Clinton inca din timpul alegerilor primare. Ultima descoperire a starnit furia sustinatorilor senatorului socialist, care a inregistrat o infrangere in urma alegerilor primare din statele SUA.
„Toata lumea presupunea deja ca Partidul Democrat este impotriva lui Bernie Sanders, dar asta nu inseamna ca se va schimba ceva dupa ce partizanatul politic a fost demonstrat”, a declarat o protestatara. Protestatarii au mentinut o atmosfera pasnica, in ciuda temperaturilor ridicate care i-au determinat pe politisti si voluntari sa distribuie sticle de apa la barierele ridicate pe strazi. Peste 5.000 de delegati democrati vor participa la Conventia Partidului Democrat, care va avea loc in Wells Fargo Center din sudul Philadelphia.
Adauga un comentariu