Eveniment-Social

Alegerile de la UTI, contestate la Ministerul Educatiei

Publicat: 23 ian. 2012
1

Dupa ce, ieri, contestatia depusa de prof. univ. dr. ing. Alexandru Salceanu privind desfasurarea alegerilor de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi Iasi a fost respinsa, acesta a depus o sesizare la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). „Solicitarea mea a fost respinsa. Am primit un raspuns formal din partea Biroului Electoral al Universitatii Tehnice, dar care nu vizeaza fondul problemei semnalate de mine. Mai multe lucruri in acest caz nu vreau sa spun, deoarece ar putea sa dauneze prestigiului institutiei si vreau ca problemele interne sa se rezolve in interiorul universitatii. Desigur, imi rezerv dreptul de a face o solicitare scrisa catre forul ierarhic superior, respectiv Ministerul Educatiei, solicitare legata de contestarea modului in care s-au derulat alegerile pe care am redactat-o si trimis-o astazi (ieri – n.r.)”, a declarat Alexandru Salceanu.

Actualul rector, prof. univ. dr. ing. Ion Giurma, a fost ales pentru un nou mandat din primul tur, cu o majoritate de voturi. Dintr-un total de 783 de optiuni exprimate, Giurma a primit 392, Salceanu 284, iar al treilea competitor, prof. univ. dr. ing. Corneliu Munteanu, a inregistrat doar 97 de optiuni. Faptul ca intregul proces al alegerilor pentru cea mai importanta pozitie de conducere din cadrul Politehnicii iesene s-a derulat corect a fost confirmat atat de conf. univ. dr. ing. Eugen Vasile Horoba, presedintele Biroului Electoral, cat si de cei doi observatori de la Ministerul Educatiei, care au intocmit rapoarte oficiale favorabile. Pe de alta parte, potrivit noii Legi a Educatiei Nationale (LEN), ministerul urmeaza sa-l valideze pe Ion Giurma in perioada imediat urmatoare.

Comentarii
  • cit de disperat poate fi un OLTEAN dupa putere ?! oare noi moldovenii nu putem pune pe cineva din moldova sa conduca ? tre sa vina un OLTEAN sa ne conduca ? noi suntem handicapati ? oare laptopurile de paisprezece mii ron luate de giurma or fi bune ? oare nevasta-sa care conduce uti doarme bine cind stie ca badea era mic copil pe linga furaciunile lui barbat’su ?! pentru ce nu a acceptat banii pt reabilitarea lui T sase ? pt ca era o firma pritena cu badea ? este CEL MAI JOSNIC RECTOR pe care l-a avut uti. S-a bagat pina si la licitatiile de hartie igienica si detergenti dupa cum spunea cineva din campus… Daca dna cerne ar face publice statele de plata ale clanului giurma, s-ar face revolutie la iasi vazandu-se bataia de joc a unui satrap pe banii statului roman ! TREZITI-VA UTI !

Adauga un comentariu