News Flash:

Alergenii alimentari

16 Iunie 2009
1198 Vizualizari | 0 Comentarii
Atunci cand vorbim despre alergia la proteinele din laptele de vaca, nu ne referim doar la laptele de vaca obisnuit, ci si la produsele de lapte praf, branzeturi si produsele lactate. Una dintre cele mai frecvente alergii alimentare la sugar si copilul mic este alergia la ou. Intrucat oul face parte din numeroase produse alimentare, alergia la ou este dificil de diagnosticat. Proteinele din fructele de mare si crustacee pot provoca reactii alergice. Alergia la fructele de mare este una dintre alergiile alimentare care nu dispare odata cu inaintarea in varsta. Alergiile la alune sunt unele dintre cele mai severe alergii alimentare, deseori putand provoca reactii care pun in pericol viata. Jumatate din persoanele alergice la arahide sunt, de asemenea, alergice la migdale, nuci, seminte de floarea-soarelui si susan. Soia este o planta leguminoasa. Alergia la proteinele din soia este mai frecventa la copiii cu varste mai mari. Circa 30-40 la suta din copiii care sunt alergici la laptele de vaca sunt alergici si la proteinele din soia. Proteinele din grau se gasesc in majoritatea produselor alimentare speciale pentru copii. Frecvent, alergia la grau este adesea confundata cu boala celiaca. Boala celiaca este cauzata de o sensibilitate la gluten, care se gaseste in grau, ovaz, secara si orz, debuteaza de obicei la varsta de sase luni- 2 ani si afecteaza in special intestinul subtire.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013995 (s)