Remedii naturiste

ALERGIE

Publicat: 10 dec. 2010
7

Stare de reactivitate crescuta a organismului datorata alimentelor, bacteriilor* medicamentelor, unor agenti fizici sau diferitelor substante chimice alergizante. Se manifesta prin urticarie, eczeme, edeme, prurit, astm, etc. Unele specii de plante sau ceaiuri medicinale amelioreaza simptomele bolii, in special cele ale urticariei.

Herba Violae tricoloris (Trei frati patati). Infuzie din o lingurita de planta la o cana de apa; se beau 2 – 3 cani pe zi. Infuzie din 4 linguri de planta la o cana de apa; se ia cate o lingura la 3 ore.

Flores Millefolii (flori de Coada soricelului). Infuzie din o lingura de flori la o cana de apa; se beau 2 cani pe zi.

Herba Agrimoniae (Turita mare) se recomanda in tratamentul alergiilor manifestate prin urticarie. Infuzie dintr-o lingura de planta la o cana de apa; se beau 2 – 3 cani pe zi.

Radix Inulae (radacina de Iarba mare) se recomanda in tratamentul alergiilor manifestate prin eruptii ale pielii insotite de mancarimi. Decoct din 3 linguri de radacini la o cana de apa; se iau 3 – 4 linguri pe zi. Rezultate foarte bune se obtin cu una dintre urmatoarele formule : Rp.

Herba Violae tricoloris (Trei frati patati) – 50 g Flores Miilefolii (flori de Coada soricelului) – 10 g Flores Lavandulae (flori de Levantica) – 5 g Herba Leonuri (Talpa gastii) –  20 g Radix Bardanae (radacina da Brusture 15 g Infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; sa beau 2-3 cani pe zi, timp de o luna. Rp.

 Flores Sambuci (flori de Soc) – 10 g Herba Violae tricoloris (Trei frati patati)- 30 g Herba Taraxaci (Papadie) – 20 g Radix Taraxaci (radacina de Papadie) – 20 g Radix Cichorii (radacina de Cicoare) –  20 g Decoct (prin fierbere 10 minute) o lingura de amestec la o cana de apa ; se beau 2-3 cani pe zi pana la disparitia simptomelor.

Pentru uz. extern: Rp. Oleum Menthae (ulei volatil de Menta) – 5 g Alcool etilic 96grade – 95 g
Se recomanda tamponari cu infuzie in cazul eczemelor; calmeaza si pruritul

Adauga un comentariu