Stiri

Alerta ANM. Vremea se dezlantuie in weekend

Publicat: 11 iul. 2019

Un ciclon periculos va lovi Romania in zilele urmatoare. Sfarsitul de saptamana aduce vreme racoroasa, dar si ploi, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificãri de scurtã durata ale vantului si posibil grindina in mare parte din tara.

PROGNOZA METEO VINERI:

Vremea va fi rãcoroasã in cea mai mare parte a tãrii. Cerul va fi variabil, cu innorãri mai accentuate ziua in zonele de munte si pe arii restranse in rest, cu precãdere in regiunile sud-estice, unde vor fi ploi de scurtã duratã si trecãtor descãrcãri electrice, iar noaptea mai ales in nord-vest. Vantul va sufla cu intensificãri  in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 29 de grade, iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade, mai scãzute in depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI: Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab panã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã se va situa in jurul valorii de 14 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA:

Vremea va deveni instabilã in vestul, sud-vestul, centrul si nordul tãrii, precum si la munte, unde, mai ales dupã-amiaza si noaptea, vor fi innorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului.

Ploile vor avea si caracter torential, cantitãtile de apã vor fi izolat mai insemnate si vor fi conditii de grindinã. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe suprafete mici. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 30 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa intre 10 si 20 de grade, mai scãzute in estul Transilvaniei.

BUCURESTI:

Vremea va fi normalã termic. Cerul va fi variabil, iar spre searã si noaptea va creste probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã si descãrcãri electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 14…17 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA:

Gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat in cea mai mare parte a tãrii si se va manifesta prin innorãri, averse ce vor avea si caracter torential, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. Cantitãtile de apã vor fi local mai insemnate, cu precãdere in sud si est si va cãdea grindinã. Temperaturile vor fi mai coborate decat cele normale pentru mijlocul lunii iulie, astfel cã maximele vor fi cuprinse intre 18 si 26 de grade, iar minimele intre 10 si 19 grade.

BUCURESTI: Gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat si se va manifesta prin innorãri temporar accentuate, averse ce pot avea si caracter torential, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. Temperatura aerului, mai coboratã decat in mod normal pentru mijlocul lunii iulie, va avea maxima de 24…25 de grade si minima de 14…15 grade.loading...

Adauga un comentariu