Magazin

Alerta cauzata de un nou virus. A imbolnavit 55.000 de oameni. Cum se transmite

Publicat: 23 mai 2014
1

Un virus deosebit de grav care se transmite prin muscaturile de tantar afecteaza in premiera mii de oameni in zona Caraibelor, relateaza AP.

Virusul care provoaca febra chikungunya (in traducere” care indoaie de durere”) ameninta in premiera zona Caraibelor. De la primul caz semnalat in luna decembrie 2013, mii de oameni au ajuns la spital cu dureri mari de cap, febra, eruptii cutanate, dar si dureri de articulatii. Practic oamenii bolnavi nu mai puteau merge din cauza durerii.

Citeste si Boala cu transmitere sexuala care devine incurabila

Cu toate ca nu este fatal, virusul este epuizant din cauza durerilor uriase pe care le provoaca bolanvilor. Este pentru prima data cand s-a raspandit in zona Caraibelor unde ar fi ajuns din Asia sau Africa, cel mai probabil, adus de un turist bolnav. Virusul s-a rapandit pe calea aerului foarte usor fiind transmis prin intepatura tantarilor din specia Aedes albopictus, numita si „tantarul tigru”, care provine din Asia.

Citeste si Poti face ulcer de la mancarea picanta? Mituri despre digestie explicate de medici

Prin anii ’90, aceasta specie de tantari s-a localizat in unele tari de pe coasta Marii Adriatice si Mediterane, favorizand transmiterea autohtona a virusului Chikungunya de la persoanele bolnave.

Citeste si HORROR! Ce a patit o tanara dupa ce s-a distrat o noapte intreaga pe tocuri! „Eram obisnuita sa

Din decembrie 2013 pana acum au fost semnalate 55.000 de cazuri in Republica Dominicana, Sfantul Vincent  sau Haiti. Virusul a afectata si unele zone din America de Sud, insa nu au fost semnalate cazuri in Statele Unite.

Sursa: Pro TV
Adauga un comentariu