International

Alertă cu bombă în Franța. Turnul Eiffel, evacuat – LIVE VIDEO

Publicat: 23 sept. 2020
Alertă cu bombă la Turnul Eiffel
Alertă cu bombă la Turnul Eiffel

Turnul Eiffel a fost evacuat miercuri, în urma unei posibile alerte cu bombă, iar verificări erau în curs, a anunţat societatea care exploatează monumentul parizian, relatează Reuters.

”Monumentul a fost evacuat începând de (miercuri) la prânz. Verificări la faţa locului sunt în curs”, a declarat Societatea de Exploatare a Turnului Eiffel pentru cotidianul Le Parisien.

Un perimetru de securitate a fost stabilit în jurul monumentului.

Reuters scrie că nu a fost în măsură să confirme alerta cu bombă.

Atac armat în SUA. Un bărbat a fost împuşcat mortal, de mâna cu fiica sa de 6 ani

O crimă înfiorătoare s-a produs pe data de 7 iulie 2020, în Statele Unite ale Americii. Un bărbat de culoare care se angajase în traversarea unei străzi din Bronx, New York, a fost împuşcat. Victima se afla de mână cu fiica sa de 6 ani, în momentul în care un atacator a deschis focul dintr-un autoturism.

Un autovehicul l-a urmărit pe bărbat şi l-a împuşcat cu sânge rece, în timp ce se afla cu spatele spunându-i ceva fetiţei sale. Atacul a fost suprins de camerele de supraveghere. Atacatorul l-a ţintit pe bărbat, dar fetiţa a scăpat nevătămată.

Bărbatul locuieşte în Brooklyn şi decesul a fost declarat la unitatea medicală. Crima face parte dintr-o serie de alte atacuri în cursul weekendului: 49 de persoane au fost vizate de ele, dintre care şapte oameni au fost împuşcaţi în decursul a trei ore în Bronx, cinci dintre ei fatal.

Făptaşul nu a fost încă prins.

Atac armat în SUA

Şeriful comitatului Greenville, Hobart Lewis, a declarat pentru CNN că o echipă de poliţie care se afla într-o misiune de patrulare a remarcat o „agitaţie mare” în clubul de noapte, unde se aflau „câteva sute de persoane”, în urmă cu două zile.

Mai exact, doi ofiţeri ai biroului şerifului au observat oameni ieşind în fugă din Lavish Lounge chiar înainte de ora locală 02:00, a indicat Hobart Lewis într-o conferinţă de presă. Patru persoane au fost transportate la spitalul Prisma Health din Greenville, dintre care două au decedat ulterior.

Lewis a indicat că interiorul barului se aflau cel puţin doi atacatori, dar aceştia nu au fost încă reţinuţi. Ulterior, şeriful a declarat pentru ziarul local Greenville News că incidentul armat ar avea legătură cu „bande” criminale.

Potrivit şerifului Hobart Lewis, „mulţimea” asista la un concert organizat la respectivul club de noapte. Pe pagina sa de Facebook, Lavish Lounge anunţase anterior un concert al rapperului Foogiano în cadrul festivităţilor ocazionate de Ziua independenţei SUA la 4 iulie.

Şeriful a confirmat de asemenea că mulţimea adunată în clubul de noapte a încălcat restricţiile impuse în comitatul Greenville în contextul epidemiei de coronavirus.

Numărul cazurilor de contaminare cu COVID-19 a crescut în ultimul timp în Carolina de Sud. La sfârşitul lunii iunie, Greenville a devenit primul oraş din acest stat american care a impus purtarea măştii faciale, dar guvernatorul statului, Henry McMaster, a refuzat să impună măsura pe întreg teritoriul Carolinei de Sud, potrivit presei locale.

Atac armat în centrul orașului Glasgow

Un incident petrecut vineri, 26 iunie 2020, în oraşul scoţian Glasgow s-a soldat cu mai multe victime, trei persoane au fost ucise, un presupus atacator a fost împuşcat de poliţie şi un poliţist a fost înjunghiat, relatează BBC, potrivit Reuters.

”Se pare că trei oameni au murit după ce au fost înjunghiaţi în scara unui hotel”, conform BBC.

Un martor a declarat pentru postul Sky News că a văzut oameni sângerând şi poliţişti înarmaţi veniţi la faţa locului în jurul orei 12:15 GMT. Poliţia a confirmat că a închis una dintre străzile oraşului.

”Serviciile de urgenţă gestionează în prezent un incident pe West George Street din Glasgow. Strada este în prezent închisă şi populaţia este rugată să evite zona. Situaţia se află sub control în acest moment şi nu există pericol pentru populaţie”, se menţionează într-un anunţ al poliţiei.

Adauga un comentariu