Local

Imagini spectaculoase la Iaşi! Trupe de antitero au luat cu asalt zona Gării, după ce un colet suspect a fost abandonat. Mascaţii au fost înarmaţi până-n dinţi – EXCLUSIV, FOTO, UPDATE, VIDEO

Publicat: 22 iun. 2021
geniștii intervin la fața locului pentru a se descoperi dacă este o bombă sau nu în zona Gării
Autorităţile ieşene asigură măsuri PSI şi au securizat perimetrul până ce geniştii vor afla ce se află în geamantan

În urmă cu puţin timp Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Iaşi a solicitat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă după ce un bagaj suspect a fost lăsat în zona Gării.

Autorităţile ieşene asigură măsuri PSI şi au securizat perimetrul până ce geniştii vor află ce se afla în geamantan.

UPDATE: Forţele de intervenţie venite la faţa locului au descoperit că în bagajul suspect se aflau doar haine.

La faţa locului au intervenit echipaje de pirotehnişti, SRI, Jandarmerie, Pompieri, Poliţia Rutieră, Brigada Antiteroristă şi SMURD.

O altă alarmă cu bombă a fost efectuată la Hotel Unirea din Iaşi

Pompierii ieșeni au intervenit pe data de 6 martie 2021 la Hotel Unirea, unde a fost anunțată o alarmă cu bombă.

Pompierii, brigata antiterorista, polițiștii, dar şi echipaje de prim ajutor au fost prezente la locul apelului. Oamenii legii au demarat o operaţiune amplă şi au efectuat controale în unitatea de cazare.

„În jurul orei 12:35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat sâmbătă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Din cauza riscului s-a securizat perimetrul, curprinzand o zonă mai mare. Toate persoanele au fost evacuate din clădire. Vorbim despre persoanele cazate dar și despre personalul care lucra.

După mai multe ore de căutări, oamenii legii au constatat faptul că totul a fost o alarmă falsă. Nici până în momentul de faţă nu se cunoaște cine ar fi fost în spatele apelului la numărul unic de urgnta 112.

„În urma controlului pirotehnic și a activităților desfășurate s-a constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă. Verificările continuă pentru identificarea apelantului și stabilirea întregii de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale”, au spus reprezentanții IPJ Iași.

A împrumutat telefonul unei persoane care a sunat la 112

Reporterii „BZI” au încercat să afle cine a fost cel care a băgat în sperieți un hotel întreg. Surse din cadrul anchetei au precizat că apelul a fost efectuat din alt județ, nu din Iași. Astfel, apelul a fost efectuat din județul Suceava, mai precis din localitatea Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii din Iași în colaborare cu cei din Suceava au reușit să ajungă la proprietarul telefonului de pe care s-a efectuat apelul. Din câte se pare, este vorba despre o persoană care a împrumutat telefonul unei alte persoane pentru a efectuat un apel.

Proprietarul telefonului le-a spus polițiștilor suceveni că nu a știut că persoana care i-a solicitat ajutorul va efectua un apel la 112 să anunțe că într-un hotel din Iași este o bombă. Polițiștii trebuie să stabilească cine se face vinovat și cine trebuie tras la răspundere. O glumă proastă blochează extrem de multe echipaje de intervenție. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a efectuat apelul ar putea fi amendat chiar și cu 10.000 de lei.

Comentarii
  • Prosti si prostie mai mare ca in Romania nu ai sa vezi. De am dusparea ca natie ca oricum nu existam. Genistii lui peste prajit, a-ti supra aglomerat o strada deja sufocata.. faceti dreacului ceva cu orasul asta sa il degajati.

  • Nu vă mai kkatzi atata pe voi cu astfel de intervenții, ca dacă e să trosnească ceva pe bune prin oraș, aveți,,profesioniștii lu pește!!!,,

Adauga un comentariu