National

Alertă cu bombă la metroul din Bucureşti! O staţie a fost evacută

Publicat: 19 iun. 2020
Alertă cu bombă la metroul din Bucureşti
Alertă cu bombă la metroul din Bucureşti

Este alertă cu bombă la metroul din Bucureşti. O staţie a fost deja evacuată. Conform primelor informaţii, staţia Eroilor a fost deja evacuată. Oficialităţile verifică să vadă dacă alerta este reală sau este vorba despre o glumă proastă.

Alertă cu bombă la metroul din Bucureşti! Staţia de metrou Eroilor a fost evacuată

O alertă cu o posibilă bomba la metroul din Bucureşti a pus pe jar autorităţile din Bucureşti. O persoană a sunat la numărul unic de urgenţă 112 spunând că a plasat o bombă în staţia Eroilor de la metroul din Bucureşti. Conform primelor informaţii, echipaje de poliţie şi jandarmi au ajuns deja la faţa locului şi perimetrul a fost securizat. Metroul nu mai opreşte în staţia Eroilor.

 Ofiţerii pirotehnişti sunt deja la faţa locului

Conform informaţiilor date presei, ofiţerii din cadrul serviciului pirotehnic sunt la faţa locului şi încearcă să găsească eventualul material explozibil. Au fost aduşi, la faţa locului, câini special antrenaţi pentru aceste stări de fapt. Toată lumea din staţia Eroilor a fost deja evacuată. Călătorii sunt îndrumaţi către staţiile de autobuz din zona.

Toate apelurile cu bomba s-au dovedit a fi false

Metroul din Bucureşti a fost ţinta glumelor proaste de mai mulţi ani. Zeci de apeluri false anunţau o posibilă bomba. Oamenii legii se confrunta cu astfel de apeluri false în fiecare lună. Totuşi, pirotehniştii iau fiecare apel de acest gen în serios şi verifică veridicitatea acestuia. Chiar dacă apelurile sunt false, disconfortul creat pentru bucureştenii evacuaţi şi pentru oamenii legii care fac verificări este uriaş.

Ce rişti dacă apelezi fără motiv 112

Amenzi majorate semnificativ pentru alertarea falsă, astfel:

  • apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;
  • alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.

Apelarea abuzivă este definită astfel:

  • apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acţiunea agenţiilor specializate de intervenţie, sau apelarea numărului 112 pentru a aduce injurii operatorilor.

Mesajul abuziv este definit astfel:

transmiterea repetată de mesaje scurte (SMS) către numărul 113, cu rea intenție, de către o persoană care nu este înregistrată la administratorul SNUAU, sau transmiterea unui mesaj scurt (SMS) către numărul 113 pentru a aduce injurii operatorilor, precum și transmiterea repetată către numărul 114, cu rea intenție, a unor mesaje care nu respectă condițiile cu privire la transmisterea mesajelor cu informația de localizare.

Alertarea falsă este definită astfel:

  • utilizarea intenţionată a numărului 112 pentru determinarea alarmării sau intervenţiei agenţiilor specializate de intervenţie în mod nejustificat.

 

Adauga un comentariu