International

Alerta! Doua rachete au fost trase joi din Fasia Gaza spre regiunea Tel Aviv

Publicat: 14 mart. 2019
1

Doua rachete au fost trase joi din Fasia Gaza spre regiunea Tel Aviv, a facut cunoscut armata israeliana fara sa anunte victime sau pagube materiale, relateaza AFP. 

Cu cateva momente inainte de anuntul armatei, postat pe Twitter, sirenele au sunat in cursul serii la Tel Aviv si in localitatile invecinate. 

Ministerul de Externe a publicat o inregistrare video, aratand, dupa cum a sustinut, sistemul de aparare antiracheta israelian "Cupola de Fier" in timp ce distrugea una din rachete "deasupra regiunii Tel Aviv". 

Inregistrarea a mai aratat doua rachete ridicandu-se spre cer deasupra unor imobile cu multe etaje, cu sirenele pe fond sonor. Potrivit armatei, nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale. 

Una dintre rachete "se pare ca a cazut in mare si cealalta s-a prabusit undeva, dar nu la Tel Aviv", a declarat la un post public de televiziune primarul acestui oras de la Mediterana, Ron Huldai. 

Zona metropolitana Tel Aviv se afla la 70 km nord de Fasia Gaza, enclava sub controlul miscarii islamiste palestiniene Hamas. 

In octombrie 2018, o racheta lansata dinspre Fasia Gaza a cazut in mare in apropiere de Tel Aviv, iar alta a lovit Beersheba, un oras mai apropiat de Gaza, in sudul Israelului. 

Ca represalii, Israelul a bombardat 20 de situri din Fasia Gaza, omorand un palestinian, potrivit unor surse palestiniene. De asemenea, statul evreu a inchis punctul de trecere cu Gaza, izoland si mai mult aceasta enclava care dispune numai de o alta cale de iesire, spre Egipt. 

Grupuri armate palestiniene tintesc in general localitati din sudul Israelului, din vecinatatea frontierei cu Fasia Gaza.

Sursa: agerpres.ro
Adauga un comentariu