International

Alerta! Erdogan ameninta cu iesirea din NATO! Ce il nemultumeste pe presedintele Turciei

Publicat: 29 iul. 2018
1

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat ca Statele Unite vor pierde un aliat puternic si sincer daca nu isi schimba atitudinea fata de tara sa, a transmis duminica televiziunea Haberturk, preluata de AFP si Reuters. Turcia ar putea solicita un arbitraj international daca Statele Unite blocheaza vanzarea de avioane de lupta F-35 pentru fortele aeriene turce, a afirmat presedintele.

Cine este Berat Albayrak, ginerele lui Erdogan si noul ministru de Finante?

Erdogan a sustinut ca nu va ceda amenintarilor presedintelui SUA, Donald Trump, cu sanctiuni impotriva Turciei in cazul in care autoritatile de la Ankara nu il elibereaza pe pastorul american Andrew Brunson. Pe de alta parte, Erdogan a dezvaluit ca Turcia a cerut ajutorul Statelor Unite pentru repatrierea cetateanului turc Ebru Ozkan, inchis in Israel.

Brunson a fost mutat saptamana aceasta din inchisoare in arest la domiciliu, dupa un an si noua luni de detentie. El a lucrat in Turcia 20 de ani inainte de a fi acuzat ca a sprijinit grupul care a organizat puciul esuat din 2016 si ca sustine Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Pastorul respinge aceste acuzatii, in urma carora ar putea fi condamnat la 35 de ani de inchisoare. Situatia sa a fost discutata sambata de secretarul de stat american, Mike Pompeo, cu ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

Adauga un comentariu