Eveniment-Social

Alerta EXTREMA de boala in Iasi! Peste 40 de cazuri grave, inregistrate in 24 de ore. La un spital deja nu se mai fac internari

Publicat: 03 ian. 2017
1
@ Medicii din Iasi sunt in alerta @ Iesenii sunt sfatuiti sa respecte indicatiile medicilor, pentru a evita contactul cu boala @ Doi dintre ieseni sunt in stare foarte grava 
 
In ultimele 24 de ore, la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, peste 40 de ieseni au fost diagnosticati cu viroze respiratorii cu complicatii. Ieri dimineata, medicii de la Spitalul de pneumoftiziolgie din Iasi au refuzat sa mai interneze bolnavii transferati de la UPU, deoarece nu mai exista niciun pat liber. Supraaglomeratie este si la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Medicii sunt convinsi ca numarul iesenilor cu viroze respiratorii si complicatii ale acestei boli, dar si cu gripa va creste in urmatoarele zile. Pentru ca in aceste zile medicii de familie au fost liberi, iesenii cu probleme de sanatate s-au prezentat la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon.

„Sunt foarte multe cazuri de viroze cu complicatii, precum laringita, faringita, amigdalita. Intr-un interval de 24 de ore, o singura garda, s-au inregistrat peste 40 de cazuri. Pacientii prezentau febra, stare generala alterata, dureri in gat. Astazi (ieri- n.r.) dimineata, medicii de la Spitalul de pneumoftiziologie ne-au anuntat ca nu mai primesc pacienti, pentru ca nu mai au locuri. In stare grava sunt doi barbati, din Iasi, care sufera de BPOC (bronhopneumopatie cronica obstructiva- n.r.) de ani de zile si au ajuns la spital cu insuficienta respiratorie. Ambii sunt internati la terapie intensiva. Pentru amandoi prognosticul este rezervat. Niciunul dintre pacienti nu a mers la medicul de familie si nu s-au vaccinat impotriva gripei de sezon”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon. 
 

12 cazuri de gripa, confirmate
 
Pana in prezent, la Iasi sunt confirmate 12 cazuri de gripa de sezon, din cele 62 de probe prelevate de la pacientii care prezentau manifestari de gripa. „Deocamdata, judetul Iasi nu este considerat un focar de gripa. Este sezonul virozelor si ne asteptam la o crestere a numarului de cazuri. Ma sunt in lucru 11 probe pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului de gripa. Cele 62 de probe au fost de la pacientii internati la spitalele Sf. Spiridon, Boli Infectioase, Sf. Maria si Pneumoftiziologie si de la bolnavi de la 14 medici de familie. Niciunul dintre pacientii diagnosticati cu gripa nu s-a vaccinat. Pana acum nu s-a inregistrat niciun deces cauzat de gripa de sezon”, a declarat dr. Liviu Stafie, director executiv la Directia de Sanatate Publica Iasi.

Medicii recomada iesenilor sa respecte indicatiile medicale, pentru a preveni imbolnavirea. Doctorii interzic administrarea antibioticelor, deoarece acestea nu actioneaza pe virusuri, iar reactiile secundare pot crea complicatii. Antibioticele se prescriu numai atunci cand se constata suprainfectie bacteriana. Majoritatea virusurilor determina imbolnavirea o singura data, dar din cauza numarului mare de virusuri, o persoana poate avea raceli de mai multe ori pe an. Cea mai importanta cale de transmitere a virusului gripal este prin aer.

Adauga un comentariu