Curatenie in casa

Alerta in gospodarie. Le atingi zilnic, dar nu stii cate microbi sunt pe suprafata si in interiorul lor

Publicat: 02 iul. 2018

Din copilarie invatam importanta mainilor curate. Spalatul pe maini impiedica raspandirea bolilor. Pagubele pot fi mari in cazul unei epidemii. Este deosebit de important sa ne spalam pe maini cand interactionam cu un nou nascut, cu copii sau cu oameni sensibili.

Deseori nu intelegem motivul pentru care spalatul pe maini este atat de important. In fiecare zi, atingem un numar uluitor de suprafete murdare. Iata care sunt cele mai obisnuite… Buretele de bucatarie. Se pare ca lucrul care te ajuta la curatatul vaselor este plin de bacterii. Multi microbiologi au spus ca buretele de vase este, de departe, cel mai murdar obiect din gospodarie, intrecand in microbi chiar si temutul scaun de toaleta.

Buretii sunt calzi si contin resturi alimentare, deci reprezinta un mediu ideal de dezvoltare a bacteriilor. Un studiu a scos la iveala ca mai mult de 75% dintre buretii de bucatarie sunt contaminati cu o forma de bacterie asemanatoare Salmonella sau Ecoli. Specialistii recomanda sa curatam buretele de vase cu inalbitor.

Prosopul de bucatarie pe care iti stergi mainile are cam aceeasi problema cu buretele de vase, pentru ca ramane mereu umed si intra in contact cu particulelele de mancare. Prosoapele ar trebui spalate la doua zile, pentru a impiedica raspandirea microbilor.

Si patul poarta multe bacterii, deoarece oamenii transpira mult, sunt umezi si calzi, teren ideal pentru bacterii si ciuperci. Practic, ducem in pat toti microbii cu care am intrat in contact. Specialistii recomanda spalarea asternuturilor cel putin o data pe zi, potrivit sciencealert.com. Manerele plaselor de cumparaturi, clantele usilor si suportul periutelor de dinti sunt alte medii ideale de formare si inmultire a germenilor la care trebuie sa fim foarte atenti si sa le dezinfectam zilnic sau sa le inlocuim de cate ori putem.loading...

Adauga un comentariu