Local

Alerta in Iasi! Se cauta in magazine produsul care a omorat 25 de persoane

Publicat: 20 mai 2013
1

Autoritatile au demarat actiuni pentru a depista o lotiune cu alcool sanitar, vinovata pentru moartea mai multor persoane din judetul Bihor. Este vorba despre spirtul cosmetic pentru ingrijirea epidermei cu efect antiseptic, produs de SC Pet & Ady Trading SRL, cu un continut mare de alcool metilic. In urma analizelor efectuate, s-a constatat prezenta in compozitia lotiunii a alcoolului metilic, cu toate ca in lista ingredienteler era mentionat alcoolul etilic. 25 de bihoreni au murit dupa ce acestia au baut substanta nociva. Comisarii ieseni de la Protectia Consumatorilor au luat deja la puricat toate farmaciile si magazinele pentru depistarea acestui produs. In cazul in care vor fi depistate, aceste lotiuni vor fi scoase de la comercializare si se vor face prelevari pentru depistarea alcoolului metilic din compozitie. Mai mult de atat, se vor aplica si amenzi cuprinse intre 2.000 si 20.000 lei. „Institutia noastra controleaza in prezent existenta pe piata a produsului Alcofarm – lotiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic, producator SC Pet & Ady Trading SRL. In urma verificarii unor loturi de produs, in tara, s-a depistat ca acestea prezinta în compozitie alcool metilic, desi pe eticheta este mentionat ca ingredient alcoolul etilic. Exista suspiciuni ca in judetul Bihor s-ar fi inregistrat mai multe decese in urma consumului unor cantitati din acest produs. In situatia in care vom identifica produsele respective, va fi dispusa masura opririi de la comercializare”, a declarat Marian Grigoras, sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord Est. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a dispus deja retragerea de pe piata a mai multor loturi de lotiune „Alcofarm” si atrage atentia asupra folosirii corecte a produselor, in conformitate cu destinatia pentru care acestea sunt concepute.

Comentarii
  • Mai prostanacule,stii ca tu esti de origine vegetala?Da! mata-i o poama iar ta-tu din flori.In plus ,poate iti iei portia de zmac de la un moldovean,asortata cu branza de la o moldoveanca,rapan ce esti!

  • Mai frana,din cate vad aia care au baut erau de pri Bihor care,chiar daca pe tine nu te duce capul mult mai departe de Moldova dacat poti tu sa-ti inchipui.

   • Ma Jmen, tactu cand a regulato pe mata si ai iesit tu tot bautura de asta a baut.
    Nedumerirea mea in ceea ce te priveste este alta : cum dracu ai scapat tu de avort ??

  • Prieteni, nu mai pierdeti vremea raspunzand celui numit ,,jmen” !!! El e un pacalici din redactia bzi care face asta pentru a genera trafic pe fituica lor..
   Urmariti orele la care posteaza 5.00 si faptul ca da copy paste la cateva articole din prima linie a editiei..
   Mai mult, numele jmen asta inseamna : un jmen publicitar ieftin !

  • mai oameni nu-i mai raspundeti astuia, ca este un mesaj care apare la fel ca ala cu SMURD-ul (sau mesajele); lasati obsedatii in pace

 • daca a fost spirt ieftin pe rafturi cu siguranta ca stocul s a epuizat rapid asa ca nu o sa gaseasca autoritatile nimic

Adauga un comentariu