National

Alertă în România din cauza virusului ucigaş din China. Ce măsuri a luat Ministerul Sănătăţii

Publicat: 22 ian. 2020

Virusul mortal din China ameninţă să acapareze şi România. Conştienţi de asta sunt şi specialiştii din Sănătate, care s-au întrunit de urgenţă pentru a stabili ce e de făcut în cazul unui asemenea scenariu.

Anunţul a fost făcut chiar de şeful Institutului de Boli Infecţioase, Adrian Streinu Cercel, după o şedinţă de urgenţă care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

Specialiştii cer instalarea de scannere termice pe aeroporturi, pentru a fi depistate persoanele cu febră, care ar putea fi purtătoare ale virusului.

„Este un nou virus, cu o nouă structură genetică”, a subliniat prof. Cercel, care a precizat că perioada de incubaţie a virusului este de 14 zile.

Rafila: „OMS va da alerta la nivel mondial“

Președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a vorbit despre o posibilă alertă la nivel mondial, caz în care noi trebuie să ne conformăm şi a precizat că a stabilit spitalele pentru carantină.

La Geneva, urmează să aibă loc o reuniune de urgenţă a reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceştia trebuie să decidă dacă este cazul declarării unei urgenţe în domeniul sănătăţii publice la nivel internaţional.

„Probabil, o să existe alerta la nivel global, instituită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Trebuie şi noi să ne conformăm”, a spus medicul Alexandru Rafila.loading...

Adauga un comentariu