National

Alertă într-un mall din România! Mii de persoane, evacuate în urma unei ameninţări cu o bombă. Dosar penal pentru autor

Publicat: 13 ian. 2020

Circa 3 000 de indivizi au fost evacuaţi din cadrul celor două mall-uri din Râmnicu Vâlcea. Duminică seara, 12 ianuarie 2020, a fost declanşată o alertă cu bombă.

Un băiat în vârstă de 18 ani a fost identificat de oamenii legii, fiind cel care a sunat la serviciul unic de urgenţă 112. Acesta a anunţat amplasarea unei bombe într-un centru comercial din municipiul Râmnicu Vâlcea.

„În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vâlceni a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comună Dăeşti, bănuit că ar fi apelat abuziv la 112 şi a sesizat că în centrul comercial nou a fost amplasată o bombă”, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Băiatul s-a ales cu un dosar penal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea declara că au fost evacuați din noul centru comercial aproximativ 2.500 de clienți, iar din cel vechi peste 300. Evacuarea celor două clădiri a fost făcută fără prezenţa unor incidente.

IPJ Vâlcea a adăugat că, în jurul orei locale 18,54, a fost sesizat un apel pe 112 referitor la faptul că în mall-ul nou din municipiul Râmnicu Vâlcea este amplasată o bombă.

„Poliţişti, jandarmi şi forţe SRI s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din municipiu, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale. De asemenea, poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea apelantului. Rugăm cetăţenii care se află în incinta mall-urilor să respecte indicaţiile date de către forţele de ordine”, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea solicitat intervenţia de urgenţă a pompierilor la noul mall din oraş.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin pentru gestionarea unei potenţiale situaţii de urgenţă în urma unui apel de ameninţare cu bombă. (…). La faţa locului au fost trimise două echipaje (unul de stingere şi o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul şef al ISU Vâlcea. În acelaşi timp, au fost prealertate toate forţele de intervenţie ale SAJ Vâlcea şi SMURD de la celelalte subunităţi, pentru a fi pregătite de intervenţie în cazul în care se va impune acest lucru”, se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.loading...

Adauga un comentariu