Actualitate

Alertă la granița României! Coloană de zeci de kilometri de mașini la frontiera cu Ucraina

Publicat: 14 mai 2022
Coloană de zeci de kilometri de mașini la frontiera cu Ucraina

Poliția de Frontieră trage un semnal de alarmă cu privire la mașinile care așteaptă de câteva zile să intre în România, din Ucraina. Problema ar fi o coadă de kilometri care s-a format la Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret.

Conform informațiilor transmise de poliția de frontieră, o coloană de aproape 20 de kilometri de camioane s-a format la Punctul de Trecere de la Siret dintre Ucraina și România. Vehiculele transportau marfă, dar vor întârzia cursele cu câteva zile, ca urmare a aglomerării. Nu doar camioanele au dus la această situație, ci și valul de refugiați care fug din calea bombelor.

„Poliţiştii de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului. Vorbim de cinci artere pe sensul de intrare şi trei artere pe sensul de ieşire. Noi facem tot ceea ce este posibil ca şi activitate a poliţiştilor de frontieră, astfel încât să reducem timpii de aşteptare”, a spus Poliția de Frontieră.

De ce s-au format cozile de kilometri la granița cu Ucraina

Motivul pentru care s-ar fi ajuns în această situație la granița cu Ucraina ar fi că mașinile și șoferii trebuie verificați înainte de a intra în țară. Cu toate acestea, Poliția de Frontieră a declarat că această parte se realizează fără întârziere, cel puțin din partea instituției pe care o reprezintă.

„Activitatea poliţiştilor de frontieră în ceea ce priveşte controlul documentelor se realizează rapid, dar vorbim şi de alte autorităţi care îşi desfăşoară activitatea în punctul de trecere a frontierei, care la rândul lor desfăşoară controale cu privire la tranzitarea acestor camioane prin PTF Siret”, a declarat Poliția de Frontieră.
Adauga un comentariu