Prima pagină » Actualitate » Alertă la IRO Iași! Doisprezece cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus (Exclusiv) – Update
Alertă la IRO Iași! Doisprezece cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus (Exclusiv) - Update

Alertă la IRO Iași! Doisprezece cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus (Exclusiv) – Update

12 iun. 2020, 21:38,
Antonia Ceausu, în Actualitate

Alertă la Institutul Regional de Oncologie Iaşi! Șase asistenți medicali ai blocului operator au fost testați pozitiv cu coronavirus. Din fericire niciun contact al acestora nu a fost infectat. Sălile unde cele șase cadre medicale au avut acces au fost dezinfectate. De asemenea blocul operator a fost supus unui proces de dezinfecție, urmând ca mâine să fie redeschis. Managerul Institutului Regional de Oncologie Iaşi, contactat de reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” a oferit noi informații în cazul asistenților medicali.

„Şase asistenţi medicali ai blocului operator ai Institutului Regional de Oncologie Iaşi au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19. Personalul medical a fost testat miercuri, 10 iunie a.c. Atunci un asistent medical a anunţat conducerea instituţiei că starea sa de sănătate nu este bună şi are simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. După efectuarea acestor teste au mai fost depistate încă cinci persoane infectate. Trei dintre aceştia fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă. Aceştia folosesc mijloace de transport în comun. Cel mai probabil aşa a fost posibilă infectarea. Din fericire nu au intrat în contact cu pacienţi.

În pauze aceştia au stat în camera de odihnă fără mască de protecţie. Acesta poate fi un alt mod în care au contactat virusul. Un aspect important de precizat este acela că, asistenţii medicali au intrat în sala de operaţie cu echipament de protecţie. De aceea, şansele de transmitere a virusului de la pacienţi către personalul medical dar şi invers sunt inexistente. Au fost testaţi toţi contacti celor şase cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Din fericire niciun apropiat al acestora nu a fost testat pozitiv. Aceştia vor fi retestati în cursul zilei de mâine. Blocul operator dar şi spaţiile unde au avut acces acestia au fost dezinfectate. Mâine se va redeschide blocul operator.”, ec. Mirela Grosu.

Săptămâna aceasta a fost depistat primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași

Exclusiv! Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! Astăzi a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile. Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv. Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi.

Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă, a oferit o declarație în ceea ce privește primul caz de coronavirus la Liceul cu Program Sportiv Iași.

 „Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat. Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.

Mai precizăm că la începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi că acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs pentru examenele naţionale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

Update:

„Aseară erau trei probe incerte care au fost retestate și sunt pozitive. În total sunt nouă cadre medicale depistate pozitiv la infecţia cu COVID-19, opt asistenți medicali si un medic rezident”, a declarat ec. Mirela Grosu, manager IRO.

Update 2:

Încă trei noi cazuri au fost confirmate la Institutul Regional de Oncologie Iaşi în această seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *