National

Alertă la Mina Livezeni. Mineri intoxicaţi cu fum și gaze toxice

Publicat: 30 iun. 2020
Alertă la Mina Livezeni. Mineri intoxicaţi cu fum și gaze toxice
Mina Livezeni, Petroșani

Alertă la Mina Livezeni. Mineri intoxicaţi cu fum și gaze toxice. Mai mulți mineri s-au intoxicat cu fum și gaze toxice în Mina Livezeni, județul Hunedoara. Autoritățile au intrat în alertă maximă.

Alertă la Mina Livezeni. Mineri intoxicaţi cu fum și gaze toxice

„Conform informațiilor furnizate de apelant, mai mult persoane aflate în subteran ar fi intoxicate cu fum și gaze toxice. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție”, transmite IGSU.

Intervin o autospecială pentru transport victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Totodată, a fost prealertat și elicopterul SMURD.

Accident grav la Mina Uricani

Trei muncitori sunt prinși sub câteva tone de moloz, după ce un turn de extracție de la Mina Uricani s-a prăbușit. Reprezentanții Ambulanței din Hunedoara intervin la Mina Uricani, unde s-a produs un accident de muncă și trei persoane au fost prinse sub dărâmături.

Accidentul a avut loc la suprafață, nu în subteran. Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă, în care se aflau 3 muncitori, în urma prăbușirii unui turn de extracţie în incinta Exploatării miniere Uricani.

Muncitorii lucrau la ecologizarea minei. În urma accidentului, unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături. În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petroșani.

Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură. Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor.

Explozie la o mină de cărbune din Rusia

O explozie la o mină de cărbune din Rusia a ucis 10 persoane, alte 8 fiind prinşi sub dărâmături, în regiunea Komi din nordul ţării, potrivit Ministerului de Interne de la Moscova citat de Reuters.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă anunţase anterior că 9 mineri ar fi fost blocaţi în mina şi că cel puţin alţi 8 au fost salvaţi.

Explozia a avut loc ora 06.28 GMT (ora 8.28, ora României), la o adâncime de 800 de metri, la o mână proprietate a unuia dintre cei mai mari producători de oţel din Rusia, Severstal, şi a fost cauzată de o acumulare de gaz metan, a explicat sursa citată de evz.ro.

Un număr de 259 de persoane se aflau la acea oră în mână, la diverse adâncimi, dar majoritatea au reuşit să iasă la suprafaţă tefere şi nevătămate.

Accidentele sunt frecvente în uriaşa industrie minieră din Rusia, în ciuda eforturilor recente de a îmbunătăţi siguranţa exploatărilor, remarcă BBC. Mâna se afla în apropierea oraşului Vorkuta, în zona arctică a Rusiei. La locul incidentului acţionează în prezent şapte echipe de intervenţie pentru cazuri de urgenţă.

Premierul Dmitri Medvedev a cerut o anchetă aprofundata asupra acestei tragedii, însărcinând guvernul să se ocupe cu ajutorul pentru familiile victimelor, conform declaraţiilor difuzate de televiziunea publică.

Un grup de anchetatori s-a deplasat la faţa locului, a indicat comitetul de anchetă al regiunii Komi, conform Interfax. Mâna Vorkutinskaia face parte din Vorkutaugol, compus din cinci mine. Dat în exploatare în 1973, acest complex are o capacitate de producţie de 1,8 milioane de cărbune pe an.

Adauga un comentariu