Stiri Turism

Alerta meteo. Cod portocaliu de inundatii pentru rauri din 11 judete

Publicat: 26 iul. 2018
9

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundatii pe rauri din 11 judete, incepand de miercuri de la ora 15.00 pana vineri dimineata. Rauri din 33 de judete sunt sub cod galben, pana vineri noapte.
 
Codul portocaliu de inundatii a fost instituit pe rauri din judetele Suceava, Neamt, Harghita, Bacau, Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Botosani, Constanta si Tulcea.
 
Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare incepand de miercuri de la ora 18.00 pana joi la ora 6.00 pe unele rauri din judetele Iasi, Vaslui si Suceava, respectiv de joi de la ora 16.00 pana vineri la ora 6.00 pe arii extinse ȋn bazinele hidrografice aflate sub avertizare hidrologica cod portocaliu.

Totodata, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, in intervalul 25 iulie, ora 15.00 – 27 iulie, ora 24.00, a fost instituit cod galben este valabil pe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Arad, Alba, Cluj, Sibiu, Harghita, Mures, Timis, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Harghita, Covasna, Brasov, Valcea, Arges, Olt, Dambovita, Prahova, Ialomita, Buzau, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Iasi, Vaslui, Galati, Botosani, Constanta si Tulcea.
 
Miercuri, meteorologii au prelungit codul galben de ploi torentiale pentru de 22 judete din sudul, nord-estul si sud-estul tarii, pana joi seara. Codul portocaliu pentru Tulcea si Constanta a fost mentinut pana miercuri la ora 21.00.

Adauga un comentariu