National

ALERTA pe litoral. Tantarul care poarta virusul ZIKA si Febra Galbena a aparut in Constanta

Publicat: 07 iul. 2016
1
Constantenii se plang de aproape o luna de invazia insectelor, iar reactia intarziata a autoritatilor a facut ca la malul marii sa apara tantarul-tigru, care este o specie deosebit de periculoasa. Chiar daca tantarul-tigru este originar din Asia de sud-est, in ultima vreme a ajuns si in Romania. Institutul National de Sanatate Publica a cerut primarilor sa se ocupe de prevenirea riscului raspandirii virusului Zika, transmis de aceasta insecta.
Dezinsectia trebuie facuta mai ales in locurile in care sunt deseuri menajere, vegetatie si zone acoperite de apa, deoarece tantarul-tigru este favorizat de zonele umede si calde, asa ca era doar o chestiune de timp pana cand acesta sa apara si la Constanta.
 „Am vazut prima data un astfel de tantar duminica. Le-am spus colegelor de la munca si nu m-au crezut asa ca astazi, cand am vazut altul, l-am prins. Copilul meu are un an si am mare grija sa nu intre insecte in camera. Astazi a iesit catelul din casa si a dat plasa de la usa la o parte. Atunci a intrat tantarul in casa”, a declarat Elena, o mamica din Constanta. Tantarul-tigru este mai mare decat un tantar obisnuit, are o lungime de aproape 10 mm si dungi negre si albe pe corp. 
Adauga un comentariu