Stiri medicale

ALERTA! Sute de mii de oua infestate cu o tulpina de salmonella care poate duce la deces

Publicat: 01 ian. 2017
7

Peste 330.000 de oua au fost retrase de pe piata pentru ca erau infestate cu o tulpina periculoasa de salmonella. Ouale au fost aduse din Polonia si au fost distribuite în judetele Sibiu, Prahova, Caras-Severin, Timisoara, Hunedoara si Arges.

Nu au ajuns la raft, ne asigura vicepresedintele ANSVSA, Mihai Ponea. Pentru ca este vorba de o cantitate substantiala, ANSVSA a dat alerta europeana. Polonia este unul dintre furnizorii importanti de oua. Tulpina de salmonella descoperita este extrem de periculoasa si poate duce la deces, în cazul copiilor si batranilor.

Ce afectiuni poate provoca salmonella 

Mihai Ponea, vicepresedinte al ANSVSA: „De aceasta data, ouale sunt provenite din Polonia, fapt pentru care astazi s-a initiat si alerta europeana, a fost notificata Comisia Europeana pentru a se lua masuri si în celelalte state.

Noi am fost initiatorii, la noi a fost depistat pozitiv cu Salmonella typhimurium si acest lucru a fost posibil cu o asa rapiditate datorita noului sistem rapid de alerta pe care ANSVSA l-a pus în miscare de cateva luni”, potrivit digi24

Adauga un comentariu