Eveniment-Social

Alesii Iasului vor dezbate astazi bugetul orasului. Sute de milioane lei sunt destinate proiectelor municipiului

Publicat: 09 feb. 2016
1

Plenul Consiliului Local Iasi se va reuni astazi intr-o sedinta extraordinara, pentru a dezbate noul proiect de buget pe anul in curs. Sedinta va viza si o serie de proiecte legate de obiectivele municipalitatii pe anul in curs. Printre acestea se regasesc si identificarea unor noi locuri de parcare in municipiu. Pe ordinea de zi va figura un proiect privind bugetul Iasului pe anul in curs.

„Consilierii locali vor discuta mai multe proiecte de hotarare la aceasta sedinta extraordinara. Proiectele de hotarare aflate pe ordinea zi vizeaza repartizarea excedentului municipiului Iasi inregistrat la 31 decembrie 2015, un proiect de hotarâre privind aprobarea bugetului general al municipiului Iasi pe anul 2016”, a mentionat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Iasi. Bugetul orasului a fost estimat in cursul acestui an la 670 milioane de lei. Conform planului bugetar, cele mai consistente sume care vor fi investite în 2016 vor fi îndreptate catre functionarea orasului.

Astfel, repararea si modernizarea strazilor din municipiu vor atrage 42 milioane de lei, dintre care 15 milioane de lei reprezinta investitii noi. În acest an, vor fi demarate lucrari pe circa 40 de strazi si alei, printre care artere noi sau care nu fost modernizate pâna acum. De asemenea, vor fi alocate 8,3 milioane lei pentru modernizarea a circa 80.000 metri patrati de trotuare si alei pietonale, acestea fiind o parte din investitiile prioritare ale primariei. Totodata, astazi se va discuta si un alt proiect privind alocarea a doua milioane de lei pentru amenajarea unor locuri de parcare in oras. Suprafata totala luata in calcul este de 10.000 metri patrati, iar durata de realizare a proiectului a fost estimata la 10 luni.

„In ultimii ani, numarul de autovehicule din municipiul Iasi a crescut intr-un ritm care nu a permis dezvoltarii infrastructurii rutiere sa tina pasul cu acestea. Cu toate ca s-a investit foarte mult in reabilitarea si extinderea retelelor de comunicatii, implicit in cele rutiere, traficul din municipiul Iasi ajunge cu greu sa satisfaca nevoile generale ale cetatenilor. Daca la nivel de fluidizare a circulatiei pe drumurile publice din municipiu lucrurile merg inspre bine, datorita realizarii unui proiect amplu de management al traficului ce a cuprins majoritatea strazilor principale, la nivel de parcare temporara si stationare diurna sau nocturna situatia este deficitara din cauza lipsei de spatiu”, se arata in proiectul primariei.

Comentarii
Adauga un comentariu