Eveniment-Social

Alesii iesenilor, acuzati de chiul in masa

Publicat: 07 mart. 2012
1

@ Alesii judetului ar putea fi trasi la raspundere pentru ca au lipsit succesiv de la sedintele comisiilor de specialitate @ Vizati sunt cei de la Comisia de Urbanism, care nu au mai convocat o sedinta de cateva zile

Intre conducerea Consiliului Judetean Iasi si membrii autoritatii a izbucnit un nou scandal. De aceasta data, sefii CJ i-au acuzat pe alesi ca lipsesc intentionat de la sedintele Comisiei de Urbanism si blocheaza eliberarea avizelor pentru PUG si PUZ. Prin vocea purtatorului de cuvant, conducerea CJ a cerut explicatii celor 9 consilieri care alcatuiesc comisia respectiva. „Consilierii care fac parte din comisie au anuntat ca amana sedinta din lipsa de cvorum. Problema este legata de faptul ca sunt avize care trebuie emise repede pentru ca se tergiverseaza eliberarea documentatiei si se poate depasi termenul legal de 30 de zile, iar cei care au facut solicitari nu pot intra in timp util in posesia documentatiei”, a precizat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al CJ Iasi.

De cealalta parte, membrii Comisiei de Urbanism s-au aratat nemultumiti de acuzatiile aduse. „Constat cu uimire ca lipsa de profesionalism, maturitate, întelepciune si diplomatie a unor functionari din CJ Iasi creeaza premisele unui potential nou scandal. Referitor la ultimele afirmatii ce vizeaza Comisia de Urbanism, tin sa subliniez ca, în ultimii patru ani, nu a fost nici un moment in care sa fie un interes atât de mare pentru a urmari prezenta la sedinte a consilierilor judeteni. În cazul dat, sedinta s-a amânat din lipsa de cvorum, unii dintre colegi neputând fi prezenti la sedinta din motive, probabil, obiective. Toate proiectele de pe ordinea de zi vor putea fi analizate în urmatoarea sedinta, pentru care subliniez ca se încadreaza în termenul de 30 de zile”, a sustinut Mugur Cozmanciuc, presedintele Comisiei de Urbanism din cadrul CJ Iasi.

Consilierii au cerut explicatii din partea purtatorului de cuvant al CJ. „Cred ca astfel de manifestari de tip pitpalac nu se ridica la standardele profesionale ale unor functionari care ar trebui sa se afle în CJ. Sper ca prin aceasta declaratie nu se doreste aducerea în atentia publica de noi scandaluri fara fond sau, mai grav, a se crea o presiune pentru rezolvarea unor interese personale din zona CJ”, a adaugat Mugur Cozmanciuc.

Adauga un comentariu