Eveniment-Social

Alesii judetului au trecut la numarat investitiile pe drumurile din Iasi

Publicat: 12 sept. 2016
1

Consilierii judeteni au ajuns, dupa luni de zile de razboi, sa treaca la prioritizarea investitiilor pe drumurile din Iasi. Dupa ce alesii opozitiei au convocat o sedinta extraordinara pentru a demara loucrarile de investitii pe drumurile judetene, lucrurile au luat o alta intorsatura. Sedinta nu a mai avut loc din lipsa de cvorum, insa consilierii au cazut de acord sa treaca la o prioritizare in urma evaluarii unei comisii. Maine, consilierii judeteni care sunt membrii in aceasta comisie se vor intalni pentru a doua oara. Alesii vor merge in teren si vor evalua starea drumurilor, urmand a decide daca se impune o investitie imediata pe acel sector de drum.

„Maine (astazi- n.r.) vom demara etapa a doua a deplasarilor in teren. De data aceasta vom merge in zona de Est a judetului. Pana acum am fost pe teren, unde am vizitat drumurile din partea de Vest, zona Vanatori- Lespezi-Heci, Tatarusi- limita judetului Suceava, dar si in partea cu limita judetului Neamt-Rachiteni DN 28- Alexandru Ioan Cuza- Helesteni- Ruginoasa. In plus, am facut o deplasare si in zona BlagestiTodirestiCoasta MaguriiCotnari. Am discutat pe subaxe, urmand a lua ulterior in calcul si celelalte tronsoane. Si de aceasta data, speram sa facem vizite pe trei subaxe. Comisia de prioritizare a fost convocata a doua zi dupa ce am depus diocumentatia pentru sedinta extraordinara privind master planul. Noi speram ca toate aceste criterii sa fie obiective si sa nu fie vorba de interese la mijloc. Analiza trebuie facuta in mod responsabil si sper ca presedintele sa respecte aceasta prioritizare”, a spus Daniel Minciuna, consilier judetean PNL si membru in comisia de prioritizare.

Consilierii au mai avut cateva tentative de a se grupa intr-o comisie si in mandatul precedent, insa si atunci lucrurile au batut pasul pe loc. O prima evaluare a facut ca investitiile pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri sa se ridice la circa 120 milioane de euro, CJ dispunand doar de o treime din acesti bani, restul urmand a fi contractati in urma unui imprumut bancar extern.

Comentarii
Adauga un comentariu