Eveniment-Social

Alesii locali chemati sa modifice proiectele europene

Publicat: 26 oct. 2014
1

@ Printre proiecte se numara si conferirea a trei titluri de cetatean de onoare al Iasului

Alesii locali sunt convocati miercuri dimineata la o sedinta de plen care are pe ordinea de zi nu mai putin de 52 de proiecte. Printre acestea se numara si rectificarea bugetului de lucrari la Pasarela Octav Bancila. Pentru aceasta ar urma sa fie organizata o noua licitatie, pentru contractarea unui constructor ce ar urma sa realizeze cele doua rampe de acces pe pasarela si bretelele de acces de pe strazile adiacente. Cei din primarie au anuntat „necesitatea disponibilizarii sumei de 3.660.185 lei fara TVA ca urmare a renuntarii la realizarea rampelor de acces pe pasaj in solutia tehnica initiala din pamânt armat si diminuarea corespunzatoare a contractului de lucrari”, noua solutie tehnica urmand sa fie in schimb bugetata cu 5 milioane de lei.

Alesii locali vor trebui sa analizeze si un proiect care priveste aprobarea diminuarii valorii unui proiect derulat de Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Iasi. „Pe data de 30.09.2014 a fost aprobata HCL nr. 249, valoarea totala a proiectului Consiliere pentru cariera, stagii de practica pentru un viitor de succes fiind de 2.154.801 lei. Pe data de 23.10.2014 am primit adresa nr. 418 din 22.10.2014 din partea Colegiului Tehnic «Gheorghe Asachi» Iasi prin care am fost informati de faptul ca valoarea eligibila a proiectului este de 1.138.266 lei. Nu s-a raspuns la solicitarea de clarificari”, a precizat Cosmin Coman, directorul de programe din cadrul municipalitatii.

Totodata, pe ordinea de zi se mai afla si trei proiecte de hotarâre privind conferirea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Iasi domnului prof. dr. Daniel Condurache, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, respectiv actorului Ion Caramitru, distinctiile fiindu-le oferite acestora in cadrul Serii Valorilor organizate cu ocazia Sarbatorilor Iasului, la Teatrul National Vasile Alecsandri.

Comentarii
  • Cetatenii Iasului propun acordarea titlului de cetatean de onaoare al Iasului lui Dan Diaconescu drept recunoastere a faptului ca marlanii de consilieri locali ppdd il ling peste tot pe nichita dorohoianul.

Adauga un comentariu