Eveniment-Social

Alesii locali vor discuta planul de calitate a aerului din Iasi

Publicat: 26 iul. 2018
1

Dupa ce Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a avizat planul de calitate a aerului din municipiul Iasi, documentul a ajuns pe masa consilierilor locali. In sedinta de astazi a Consiliului Local, noul plan va fi analizat si dezbatut de alesi, urmand a primi avizul final.

"Dupa acest moment, putem spune ca Iasul si-a îndeplinit obligatiile impuse pentru a fi scos de pe lista celor trei orase din cauza carora România risca declansarea procedurii de infringement din cauza poluarii. Nu ne vom opri însa aici. Printre masurile pe care le vom lua se numara cele legate de descongestionarea traficului rutier, însa este importanta si încurajarea transportului public de calatori si a mersului pe biciclete. Nu trebuie uitate cresterea suprafetei zonei centrale, restrictionarea patrunderii masinilor în zona centrala, dar si limitarea accesului masinilor poluante în oras", a spus primarul Mihai Chirica.

Citeste si: Un nou plan de calitate a aerului, in municipiul Iasi. Iata ce contine acesta

Planul de calitate a aerului reprezinta setul de masuri cuantificabile din punctul de vedere al eficientei lor, în ceea ce priveste diminuarea concentratiilor de PM 10 (pulbere in suspensie) în aer, pe care municipalitatea le va aplica astfel încât sa fie atinse valorile limita.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotarâre, setul de masuri cuantificabile a fost stabilit pe o perioada de cinci ani (2018 – 2022) si propune decizii precum restrictionarea traficului greu în situatia depasirii valorii limita pentru PM 10, modernizarea parcului auto a municipalitatii si a institutiilor subordonate, stimularea achizitionarii masinilor ecologice, hibrid sau electrice, dezvoltarea infrastructurii necesare utilizarii autovehiculelor hibrid sau electrice si dezvoltarea de rute ocolitoare pentru transportul de marfa.

Comentarii
  • Scoti traficul din centrul orasului, masori poluarea acolo si iesi ok, iar pe strazile din jur ai nori de fum ai praf. Treaba tipic romaneasca sa ascundem mizeria sub pres.

Adauga un comentariu