Local

Alesii PMP Iasi explica de ce au votat organigrama Primariei

Publicat: 12 apr. 2017
Editia PDF
11 Oct. 2019
Alesii locali ai Partidului Miscarea Populara au votat noua organigrama propusa de conducerea Primariei Iasi la ultima sedinta extraordinara a institutiei. Desi sunt alesi ai opozitiei, consilierii PMP au votat pentru aprobarea noii organigrame, aratand ca se impunea un asemenea obiectiv la varful primariei.

Violeta Gaburici, liderul de grup al alesilor PMP, a aratat ca au fost trei argumente principale care au dus la aceasta decizie, respectiv modificarile operate la Institutia Arhitectului Sef, restructurarea Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat si înfiintarea Autoritatii Urbane.

„Am remarcat înfiintarea unui nou compartiment în cadrul serviciului de urbanism si anume, Compartimentul de design si arhitectura urbana, care mi se pare absolut necesar pentru un oras ca al nostru. Când mi-am început mandatul am propus în prima sedinta a comisiei de urbanism angajarea în cadrul serviciului de urbanism a unor peisagisti si designeri care sa se ocupe de estetica orasului. Cred ca acest nou compartiment se pliaza pe propunerea mea si sper sa fie angajati tineri specialisti, talentati, cu viziune, ca Iasul sa aiba aspectul pe care îl merita”, a spus Violeta Gaburici, consilier local PMP. 

Aceasta a mai precizat si ca PMP Iasi a aprobat modificarile facute pentru ca în acest fel se va sparge monopolul instituit la nivelul primariei, când documentele stateau în pixul unui singur angajat.

„În acest fel, iesenii vor pierde mai putin timp plimbându-se pe holurile institutiei si îsi vor rezolva mult mai rapid problemele. Înfiintarea unui birou de Urbanism IT este o decizie extraordinara si sper ca acest lucru va duce la reducerea considerabila a timpului de asteptare pentru certificatele de urbanism si autorizatiile de construire. Este o masura necesara pentru o primarie care doreste sa tina pasul cu cetatenii”, a spus consilierul local PMP Violeta Gaburici.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit